OPAL presenterer: Aladdin

ÅRETS STYKKE: Aladdin spilles av 32 mann, hvorav mesteparten er barn og unge fra 9 til 20 år.

Imponerte med Aladdin

Om du ikke ennå har kjøpt billetter til Aladdin, bør du virkelig skynde deg!

Publisert Sist oppdatert

– Vi klarte det! utbrøt Bibbi Neergaard (74) etter en vellykket premiere på Aladdin fredag 28. januar.

Neergaard, som har vært leder i Oppegård Amatørteaterlag (OPAL) i 27 år, har skrevet alle manus siden 2000. Til tross for alle utfordringer, har OPAL-gjengen ikke latt seg stoppe av pandemien. Nok en gang har de servert en magisk forestilling, som gir et frisk pust til lokalsamfunnet.

TERNINGKAST SEKS: Aladdin skal spilles i Kolben elleve ganger. Vær rask med å bestille billetter.

Terningkast seks

Den stående applausen fra publikum var vel fortjent. Det blir helt klart terningkast seks fra Oppegård Avis, som takker og bukker for opplevelsen.

Her vil du møte lokale skuespillere i ulike aldre som virkelig har stått på for å gi deg en magisk, og ikke minst kortreist, opplevelse.

Med flyvende flaggermus og lærlingene til Lampeånden, kombinert med flere sceneeffekter, flott skuespill, spenning og drama (inkludert til og med fekting!), mye sang og dans, flotte kostymer og kulisser, og selvsagt levende musikk servert av lokale musikere, får du en boosterdose med energi og godt humør.

Årets stykke skal spilles i Kolben kulturhus frem til søndag 13. februar, og det er plass til kun 200 publikummere per dag, så vær rask med å bestille billetter om du ønsker å få en eventyrlig teateropplevelse.

Se flere bilder her: Bildeserie: Aladdin

Se videoen her.

Fakta om OPAL (Oppegård Amatørteaterlag):

 • OPAL er en ideell organisasjon som arbeider med teaterproduksjoner.
 • Ble opprettet i 1983 for voksne.
 • Ble i 1997 gjort om til en organisasjon for barn og unge med teater som metode for å styrke deres utvikling.
 • Medlemstallet svinger rundt 100, og består nå av jenter og gutter i alle aldre – fra 10 til 65.
 • Er foreldredrevet på ren frivillighet.
 • Har siden 2000 laget sine egne manus for å sikre alle deltakere en identitet.
 • Benytter profesjonelle krefter til utviklingen, og er en av få grupper som bruker profesjonelt orkester.
 • Bibbi Neergaard, som har vært OPALs leder i 27 år, har også skrevet manus for OPAL siden 2000.
 • Har et styre bestående av syv voksne foreldre eller medlemmer.
 • Årets produksjon, Aladdin, er nyskrevet og bygger på det gamle sagnet, men tilpasset den tiden vi lever i.
 • Billetter til Aladdin, som skal spilles i Kolben 28. januar-13. februar (elleve forestillinger), kan kjøpes på kolben.no

Stolte

Hele familien til Viljar Cornelis Kregnes Valbo (16), som spilte selveste Aladdin, gledet seg mye til premieren. Hårek Kregnes Valbo (16), som er tvillingbroren til hovedkarakteren, sier at han er strålende fornøyd med sin brors prestasjoner.

STOLTE: På bildet ser du Aladdins tvillingbror, Hårek Kregnes Valbo (16), sammen med mor Monica Valbo og far Bård Kregnes. De var tydelig stolte av Viljar Cornelis Kregnes Valbo (16) etter å ha sett Aladdin på fredag.

– Aladdin er definitivt den største rollen Viljar har spilt hittil, og dette klarte han veldig bra. Jeg ble veldig overrasket over hvor flinke han og alle de andre var på scenen, sier 16-åringen fra Kolbotn.

Det kom også en stor vennegjeng for å se på Viljar i rollen som Aladdin. Robin Holm (16) og Synne Riise Larsen (16), som kjenner hovedpersonen fra skolen, ble veldig imponert.

LIKTE FORESTILLINGEN: Robin Holm (16) og Synne Riise Larsen (16).

– De spilte veldig bra. Vi likte særlig Aladdin og sossegutten Ramasan (Jonas Schwartz Dal). Vi likte også at det gamle eventyret fikk en moderne og litt annerledes vri, sier de to.

Første forestilling

Etter at forestillingen var over så Oppegård Avis en lykkelig femåring i foajeen. Ifølge Dalia Borisova (5) fra Kolbotn spiller hun mye teater hjemme, med dukkene. Hun fortalte også at Aladdin var den aller første, ekte teaterforestillingen i hennes liv. Inntrykkene var mange og store. På spørsmålet om hvordan hun likte forestillingen, utbrøt hun straks:

STRÅLENDE FORNØYD: Dalia Borisova (5) var strålende fornøyd og hadde mange inntrykk etter å ha sett forestillingen. Det var også stas å hilse på prinsessen. På bildet er hun sammen med sin mor, Magdalena Borisova (33), og Ina Moe Engebretsen (prinsesse Jasmin).

– Jeg elsker den! Jeg likte alt, spesielt Jasmin og Ringeånden. De var så fine! De hadde veldig fine kostymer og mye pynt på seg. Jeg likte også flaggermusene og de små åndene. Det var også gøy da Aladdin var i hulen og fant den magiske lampen, sa femåringen fra Kolbotn.

Fikk flyvende start

Mange la merke til den søte flaggermusen Virre, som strålte på scenen og sjarmerte publikum i luften. Det viser seg at Vildrid Helene Moe Engebretsen (8), som spiller Virre, er lillesøsteren til Ina Moe Engebretsen (18), som spilte en av hovedrollene (prinsesse Jasmin).

FLAGGERMUSENE: På bildet ser du Vildrid Helene Moe Engebretsen (8) sammen med Viktoria Røsjø (33) alias Fiffi, Christina Sofia Sannes (32) alias Fiona og Monique Venberget (33) alias Fanny.

Vildrid Helene blomstret på scenen. Hun fikk bokstavelig talt en flyvende start med Aladdin. Ifølge åtteåringen fra Trollåsen virvlet det mange sommerfugler i magen hennes på fredag før hun skulle fly inn på scenen for aller første gang, men så roet hun seg ned og bidro med flotte prestasjoner.

– Det hjalp å snakke med søsteren, sier Vildrid Helene.

Siden hun var to og et halvt år gammel ønsket hun å spille på scenen.

– Jeg gledet meg mye til å spille med OPAL og endelig har drømmen min gått i oppfyllelse. Jeg liker å danse og pynte meg, og det er kjempegøy å spille teater foran så mange publikummere, sier åtteåringen.

Storesøsteren ble mektig imponert av lille Virre.

– Jeg synes hun var veldig flink. Før premieren var jeg veldig usikker på om hun skulle klare å gjennomføre alt hun skulle, men dette klarte hun med glans. Jeg er veldig stolt, sier Ina Moe Engebretsen.

Storkoste seg som Jafar

Simen Simensen (27) fra Tårnåsen har spilt i totalt elleve stykker til OPAL. Det var for første gang han fikk tildelt en ond rolle, men det var ingen tvil om at han kledde den.

– Jeg spilte Dragefisken i den forrige forestillingen til OPAL, «Den Lille Havfruen». Nå spiller jeg slemme Jafar, og det rareste er at jeg begynner å bli veldig komfortabel med denne rollen. Det var veldig mye tekst jeg måtte pugge, men det gikk fint, sier 27-åringen, som jobber til daglig som alarmtekniker hos Verisure.

Det var også mange som la merke til to adelige pasjer, Jacob (Odin Rogneflåten) og Josef (Glen Alisalih), som imponerte med rapping av "Beklager, mamma".

FAR OG SØNN: På bildet kan du se Jafar (Simen Simensen) og Sultan (Asle Simensen).

– Kjempeglad og ydmyk

STORKOSER SEG: Ragnhild Emilie Egner Bruun (15).

– Jeg er veldig glad i teater og har spilt i flere stykker, hvorav fire ganger med OPAL. Jeg storkoser meg med OPAL. De er en flott gjeng med et veldig inkluderende miljø, hvor absolutt alle føler at de spiller en viktig rolle. Jeg er kjempeglad og ydmyk av å være en del av dette miljøet, sier Ragnhild Emilie Egner Bruun (15), som spilte rollen til Darida (en av de tre lærlingene til Jafar).

Det viser seg at 15-åringen fra Greverud er i slekt (via fetteren til oldefaren) med selveste Thorbjørn Egner ( 1912–1990).

– Jeg har vokst opp med hans viser og bøker, som har blitt en selvfølgelig del av norsk kulturarv. Jeg har også hørt mange historier om ham fra min bestemor fra Greverud, som kjente ham og møtte ham, sier hun.

Les også: Gleder seg til premierePowered by Labrador CMS