SPYTTET: – Dette tar vi på største alvor, sier områdeleder Anne Holsæter Nordbye. (Foto: Nordre Follo kommune)
SPYTTET: – Dette tar vi på største alvor, sier områdeleder Anne Holsæter Nordbye. (Foto: Nordre Follo kommune)

Barnehage-spytting anmeldt til politiet

Kommunen gikk til aksjon etter å ha sjekket overvåkningskameraer ved Hellerasten barnehage.

Publisert

Hellerasten barnehage mottok søndag kveld tips om at flere personer hadde oppholdt seg i barnehagens uteområder i løpet av kvelden, og at de bevisst hadde spyttet på og berørt flere av barnehagenes klatrestativer og flater utendørs, for tilsynelatende å skape frykt for spredning av virus.

Dette skriver Nordre Follo kommune i en pressemelding på egne nettsider tirsdag formiddag. 

Ser alvorlig på saken

Kommunen  sjekket i går barnehagens overvåkningskameraer og valgte å politianmelde forholdet.

– Dette tar vi på største alvor. Jeg vil berømme personene som tipset oss. Slike tilfeller ønsker vi oss virkelig ikke, og det kan se ut som at enkelte ikke helt ser alvorligheten av den felles dugnaden vi alle sammen må bidra til for tiden.

– Vi har et enormt ansvar i barnehagene og skolene i disse dager med strenge smittevernregler vi skal overholde, så dette er noe som påvirker oss som jobber med de aller minste ungene våre, sier Anne Holsæter Nordbye som er områdeleder for barnehagene i kommunen.

Barnehagene i Nordre Follo gjenåpnet 21. april med strenge smittevernsregler.  

Uteområdene rengjort

Som følge av tipsene, og etter råd fra kommuneoverlege og smittevernlege ble flater utendørs i barnehagen rengjort tidlig mandag morgen før barnehagen åpnet, skriver kommunen i pressemeldingen.

– Sannsynligheten for at personene som ble observert er smittet anses som svært små og det ble utført ekstra vask på alle berøringspunkter på området. Barnehagene har i rutinene sine å vaske området hver morgen, men dette var enda viktigere etter denne episoden, skriver kommunen. 

Ressurskrevende

Hendelsen ved Hellerasten barnehage har vært ressurskrevende for kommunen i en allerede krevende tid som følge av koronasituasjonen.

– Flere ansatte i ulike avdelinger i kommunen har vært involvert i oppfølging av denne hendelsen. Den gradvise gjenåpningen av barnehager, skoler og andre deler av samfunnet med strenge smittevernregler krever allerede mye av kommunens ressurser, så dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten sier Hogne Haug som er virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo kommune.

Powered by Labrador CMS