LILLEMOR OG GJENGEN: Lillemor Svenning fra Sofiemyr foran hele gjengen hun skal passe på underveis til Paris i Frankrike.

Lillemor på vei til Paris

Lillemor Svenning (49) fra Ødegården på Sofiemyr skal passe på at Team Rynkeby sykler trygt hele veien til Paris.

Publisert

Idag morges, fredag 29. juni, gikk startskuddet for laget Team Rynkeby Oslo ved Ford Motor Norges hovedkontor på Mastemyr.

Ford sponser laget med fire følgebiler, og i en av disse skal altså Lillemor Svenning (49) fra Sofiemyr sitte og passe på at syklistene kommer seg helberget til Paris.

Penger til kreftsyke barn og deres familier

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og familiene deres. Konseptet ble etablert i 2002 da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S syklet til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Les også: – Vi fortjener ny asfalt

Nå er det nye Rynkeby-lag fra øst og vest. Hele 1900 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokale lag fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island. Og Lillemor fra Sofiemyr er altså med på Oslo-laget.

Saken fortsetter under bildet. 

3.GANG: Lillemor er med for tredje gang, og storkoser seg med denne gjengen.

Ingen barn å miste

– Dette er en veldig fin måte å bidra til barnekreftforeningen. Selv har jeg tre barn, og heldigvis er alle friske. Barna er med i Sofiemyr skolekorps, og i dette korpset er det dessverre tre barn som er behandlet for kreft, det siste for ikke lenge siden. Vi har ingen barn å miste, sier Lillemor til Oppegård Avis like før start.

– Hva består dine oppgaver av?

– Jeg er i serviceteamet. Vi ordner lunsj, lager matpakker som er i følgebilene, har med drikke, sjekker inn på hotellene, bærer bagasje og sørger for at syklistene skal konsentrere seg om syklingen. I tillegg har vi egen kokk og sykkelreparatør med, sier hun i den strålende morgensolen på Mastemyr.

Med for tredje gang

Dette er tredje gangen hun blir med til Paris. Det er mange gjengangere på tohjulingene, men også mange nye medlemmer som er med for første gang.

– Jeg gruer meg ikke til noe, dette er bare veldig sosialt og hyggelig. Det er mange her som er berørt av kreft, og dette opplegget får oss også til å tenke litt ekstra på hva vi gjør og ikke gjør, sier hun.

Les også: Nye tider på Sofiemyr

Starten blir bedagelig med en morgentrim inn til Rikshospitalet der alle Team Rynkeby-lagene samles. Deretter ruller de ned til Hjortneskaia i Oslo og tar fergen til Kiel i Tyskland.

TEAM RYNKEBY OSLO: Hele laget på plass hos Ford Motor Norge på Mastemyr før startskuddet går.

Derfra og til Paris må det legges mer watt i pedalene. Dagsetappene vil normalt ligge på 15-20 mil, og planen er å ankomme Paris lørdag 7. juli. Da vil de gulkledde syklistene og Ford-bilene ha tilbakelagt rundt 1200 km.

Saken fortsetter under bildet. 

Dette er Team Rynkeby

6 norske lag deltar i veldedighetssykkelrittet fra Oslo til Paris. Totalt består Team Rynkeby av 48 lag med 1900 mosjonssyklister og 450 hjelpere fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island.

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted. Pengene går i sin helhet til kreftsyke barn.

Les også: Motorpsycho til Kolben

Gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i form til å sykle til Paris, men også forplikte seg til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

Donerte 81,4 millioner

Ifjor donerte Team Rynkeby- God Morgon totalt 81,4 millioner norske kroner til organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk hele 7,4 millioner kroner til Barnekreftforeningen i Norge.

LILLEMOR OG GJENGEN: Lillemor Svenning fra Sofiemyr foran hele gjengen hun skal passe på underveis til Paris i Frankrike.

Les også: Rosa, lokale sykkelhelter

Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet, og deltakerne må selv dekke kostnadene med kjøp av sykkel, utstyr, reise og opphold.

Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

PS: Team Rynkeby Oslo er på Facebook og oppdaterer fra livet på veien til Paris. Vi i Oppegård Avis ønsker Lillemor og laget god tur!

Powered by Labrador CMS