POPULÆR: Volkswagen Golf var Oppegårds heteste bruktbil i 2022.
POPULÆR: Volkswagen Golf var Oppegårds heteste bruktbil i 2022.

Golf på bruktbiltoppen i Oppegård

Mens salget av nye gikk nesten 10 prosent tilbake, var det flere som kjøpte bruktbil i Oppegård i fjor. Elbilene økte mest, men bruktmarkedet domineres fortsatt av bensin- og dieselbiler.

Publisert

Den mest solgte bilen i Oppegård er bruktbilen. Mens det i fjor ble registrert i alt 827 nye personbiler med eier bosatt her, ble det kjøpt nær 2.000 brukte.

Til tross for en voldsom sluttspurt i desember falt nybilsalget med 9 prosent i Oppegård i 2022. Lange leveringstider på nye bidro til at mange bilkjøpere i stedet endte opp med en nyere brukt, som nærmest kan leveres «på dagen». Med unntak av i 2020 har det aldri før vært solgt flere brukte biler i Oppegård enn i fjor.

De siste årene har elbilandelen av nybilsalget økt kraftig og gjør at det blir stadig flere elbiler i bruktmarkedet. I fjor økte salget av brukte elbiler med over 20 prosent i Oppegård, mens det var nær 10 prosent nedgang for bensinbilene. Men selv om elbilene nå er på full fart inn i dette markedet, domineres det fortsatt av bensin- og dieselbiler, som ble valgt av mer enn halvparten av bruktbilkjøperne i Oppegård i fjor. Hybrider og Ladbare hybrider utgjorde kun 15 prosent.

NISSAN LEAF: Oppegård-folk er fortsatt glad i Nissan Leaf.
NISSAN LEAF: Oppegård-folk er fortsatt glad i Nissan Leaf.

Elbilene kommer

To av de fire bilene på bruktbiltoppen i Oppegård i fjor er rene elbilmodeller (se tabell). Den mest kjøpte modellen var Volkswagen Golf, hvor halvparten var elektriske (e-Golf).

Lenge var Nissan Leaf Norges mest solgte elbil, og det ruller i dag rund 65.000 brukte Leaf på norske veier. I fjor fikk 64 av disse en ny eier i Oppegård, viser statistikk over eierskifter fra OFV. Bensin- og hybridbilen Toyota Yaris er den tredje mest kjøpte bilmodellen. På fjerde finner vi helelektriske BMW i3. Alle disse modellene er relativt små biler, som man finner et stort antall av på Norges største bruktbilmarked, finn.no.

Statistikkene fra OFV viser også at det er bra mangfold i bilparken i vårt område. Den forteller at 28 brukte Porsche og 17 Jaguar har funnet nye eiere i Oppegård så langt i år - i tillegg til fire Ferrari og en Bentley Continental GT.

Powered by Labrador CMS