NY MODELL: I 2023 kommer Mercedes-modellen EQS SUV til Norge.

Verdenspremiere på ny stjerne

Nå kommer den heftige nyheten EQS SUV – med sju seter og en rekkevidde på over 600 kilometer.

Publisert

Nye EQS SUV skal tilby en luksuriøs opplevelse med et høyt nivå av komfort for opptil syv personer.

Den nye modellen har en stor mengde med standardutstyr, og inkluderer blant annet AIRMATIC luftfjæring, bakakselstyring og elektrisk andre seterad. EQS SUV forventes på norske veier i begynnelsen av 2023.

660 kilometer

EQS SUV vil få en rekkevidde på opptil 660 kilometer etter WLTP-standarden. Den har et litium-ion-batteri med opptil 12 cellemoduler, og en batterikapasitet på 107,8 kWh. Den innovative programvaren for batteristyringen er utviklet internt og tillater skybaserte oppdateringer (OTA). Energistyringen til EQS SUV holdes derfor oppdatert gjennom hele livssyklusen til bilen.

EQS SUV kan lades med opptil 200 kW på hurtigladestasjoner, og med opptil 22 kW via den kraftige ombordladeren. En rekkevidde på 300 nye kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold.

DELIKAT: Det er kanskje ingen overraskelse, men dæsken så delikat det nye interiøret på Mercedes EQS SUV er.

God plass

Den nye EQS SUV deler samme lange akselavstand som EQS, men er over 20 centimeter høyere. Interiørdimensjonene drar nytte av de generøse SUV-formene, og fra designet som er skreddersydd til den elektriske plattformen.

Andre seterad kan elektrisk justeres med opptil 130 millimeter i lengde som standard. Som et resultat av dette er kneplassen i andre seterad på et komfortabelt nivå mellom 830 og 960 millimeter. Bakseteryggen kan justeres elektrisk 14 grader fremover og 4 grader bakover. Ved å justere andre seterad kan bagasjeromsvolumet økes fra 645 liter, der maksimal beinplass er prioritert, til opptil 880 liter. Dersom seteraden felles ned, vil EQS SUV kunne romme opptil 2100 liter.

En tredje seterad med to ekstra individuelle seter er tilgjengelig som tilleggsutstyr. Det betyr at EQS SUV kan frakte opptil syv personer på komfortabelt vis. Selv om alle setene er i bruk, vil fortsatt 195 liter bagasjeromsplass være tilgjengelig. Med tredje seterad nedfelt flatt med gulvet, vil det være nok av plass i bagasjerommet, med opptil 800 liter bagasjeromsplass. Med begge radene nede vil EQS SUV romme opptil 2020 liter.

NB: I vårt distrikt er det Andresen Bil i Ski som er forhandler av Mercedes. En kjapp telefon dit, så får du mer informasjon om priser og leveringstid.

TRE RADER: En tredje seterad med to ekstra individuelle seter er tilgjengelig som tilleggsutstyr.
Powered by Labrador CMS