POPULÆR: Tesla Model Y er kommunens mest populære bil i 2021.

Nykommere på elbiltoppen i Oppegård

Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq - alle lansert i 2021 - tok de tre første plassene på bestselger-listen i Oppegård i fjor.

Publisert

Det er ingen tvil om at det er elbiler som gjelder i nybilmarkedet - også i Oppegård. Av i alt 908 nye personbiler kjøpt av eier bosatt vårt område i fjor, var 752 rene elbiler. Det var 221 flere enn året før, en øning på nesten 40 prosent fra 2020.

Mens elbilandelen på landbasis i fjor endte på 65 prosent i fjor, var den nær 83 prosent i Oppegård. Bare tre år tidligere var andelen under 30 prosent. Parallelt med elbilfremgangen har salget av dieselbiler stupt og utgjorde under 3 prosent her i fjor. For bare fem år siden valgte 40 prosent av nybilkjøperne i Oppegård en dieselbil.

SALGSLISTEN: Tesla på topp, men bak kommer det et kobbel med skumle hensikter.

Tesla på topp

Mest solgte elbil i fjor var Tesla Model Y (106 biler) foran Volkswagen ID.4 (102) og Skoda Enyaq (92). De er alle såkalte «SUV’er», men har også en annen ting til felles: De ble lansert på det norske markedet i 2021. Faktisk var nær halvparten av modellene på listen over de mest populære elbilmodellene i Oppegård nye i markedet fra året før.

Mens amerikaneren Tesla slo knockout på konkurrentene med Model 3 i 2019, var det tyskeren Volkswagen ID.3 som gikk til topps i 2020. Men i fjor slo Tesla tilbake, denne gangen med Model Y, som stakk av med seieren fire biler foran Volkswagen ID.4. Ford Mustang Mach-E nådde ikke helt opp på pallen og ble med 74 biler nummer fire.

15 Porsche Taycan

At det finnes bilentusiaster i vårt område, er det liten tvil om. Blant bilmodellene finner vi for eksempel 15 solgte Porsche Taycan. Det var fire biler flere enn i 2020, og ga sportsbilen en 12. plass på listen med de mest solgte modellene. Litt lenger ned på lista dukker det også opp tre stykker av en annen heftig modell: Audi – RS e-tron GT.

Mange produsenter hadde i fjor – og har fremdeles – store leveringsutfordringer på mange av sine modeller. Trolig ville bildet sett annerledes ut dersom alle biler hadde blitt levert «som bestilt» i 2021.

Powered by Labrador CMS