LOKAL PENN: Butikkleder Toril Arveng (45) viser frem noen av årets nykommere i butikkhyllen, og alle er skrevet av folk fra Oppegård. I dag, torsdag 21. desember kl. 17, signerer Sigmund Falch sin bok!

Mange lokale forfattere i butikkhyllen

Oppegård-folk kan skrive! Bare i år har det kommer ut minst fem bøker skrevet av lokale. PS! I dag er det boksignering!

Publisert

Har du fortsatt noen julegaver igjen? Hva med å gi en bok skrevet av en av våre egne?

På Tanum Kolbotn Torg har de mange bøker skrevet av lokale privatpersoner eller foreninger, og bordet ble fylt opp da vi skulle legge frem alle de «lokale» bøkene som i alle fall Tanum hadde å by på.

Populær Mood

En av disse bøkene, er «Ansvar: Ledelse er ingen popularitetskonkurranse» av Robert Mood, som er fra Kragerø, men bor på Kolbotn.

Han kom innom bokhandelen sist fredag for å signere boken sin, som kom ut i høst.

Les også: Nå er det flere nyheter på gang på Kolbotn Torg

– Den er veldig populær, sier Toril Arveng (45), butikkleder i Tanum Kolbotn Torg.

Hun kan fortelle at det generelt er stor etterspørsel etter årest «lokale» bøker.

Saken fortsette under bildet.

BOKBAD: På dette bordet ligger alt mellom bøkenes himmel og jord: barnebøker, historiske bøker, humoristiske bøker, og refleksjoner. Kanskje en idé til de som er i siste liten med julegavene? PS! I dag, torsdag 21. desember, sitter Sigmund Falch og signerer sin bok her!

Etterspurt Velferd

En av de bøkene som treffer spesielt godt blant den eldre garden, er den store historieboken «Velferden - Historien om Statens Velferdskontor for Handelsflåten 1947-2017» av Lødøen, Evensen og vår lokalmann, Terje J. Eriksen. 

Les også: Ultralokal turbok

– Det er stor etterspørsel etter denne boken! Vi fikk den ikke inn før forrige torsdag, men nå er den altså i butikkhyllene. Det er nok mange herfra som har vært på sjøen i sin tid, sier Arveng. 

Boksignering i dag!

Torsdag 21. desember klokken 17, kommer Sigmund Falch fra Sofiemyr for å signere sin nye bok, «Då far såg ei fin ei frå Kenya - pluss det beste fra 10 år med tull». 

Her får gamle og trauste fotografier nytt liv når Sigmund Falch lar dem få overraskende og absurde tekster.

– Hans bok selger masse, og dette er virkelig en morsom bok, forteller Arveng. 

ETTERSPURT: "Velferden", historien om norske sjømenn til havs, har vært veldig etterspurt.

100-årsjubileum

I tillegg til de nevnt over, fylte Landstormen, en av bygdas eldste foreninger, 100 år i fjor, og kom ut med jubileumsboken sin i vår.

Les også: I 100 med ny bok ute

– Landstormen har vært med på mye gjennom disse hundre årene, ikke minst i utviklingen av Oppegård. Det var jo denne foreningen som tok initiativet til å opprette Oppegård Sparebank, det var Landstormen som blant annet arrangerte det første 17. mai-barnetoget på Kolbotn, fortalte Willy Østberg til Oppegård Avis i november. Du kan lese mer om Landstormens bok på oavis.no.

Lang liste

BOKBAD: På dette bordet ligger alt mellom bøkenes himmel og jord: barnebøker, historiske bøker, humoristiske bøker, og refleksjoner. Kanskje en idé til de som er i siste liten med julegavene?

I tillegg har Lisa Aisato Njie Solberg, kjent som Lisa Aisato, søsteren til Haddy Njie, illustrert kanskje årets vakreste barnebok, skrevet av Klaus Hagerup.

Øyvind «Vinni» Sauvik og brødreparet Ole-Martin og Pekka Lundefaret ga i fjor ut barneboken «Johnny Virker og Kloakim».

Les også: Årets beste barnebok er lokal

Både Lisa og Øyvind er fra Kolbotn. Kari-Lisbet Sandberg har skrevet boken «Minner fra en barndom», om oppveksten på Kolbotn, som kom ut i 2010.

Fakta

  • Robert Mood (Kolbotn) «Ansvar: Ledelse er ingen popularitetskonkurranse».
  • Mood signerte forrige fredag.
  • Sigmund Falch (Kolbotn), «Då far såg ei fin ei frå Kenya».
  • Falch signerer i dag klokken 17.00
  • Den historiske boken «Velferden» har hatt stor etterspørsel.
Powered by Labrador CMS