DELER HEMMELIGHETER I NY BOK: Svartskog Kolonial har kommet med egen bok.

Deler Kolonialens hemmeligheter

Svartskog Kolonial har kommet med egen bok. Håpet er å fange stemningen som er der med hemmelige oppskrifter, lokalhistorie og gode naboer.

Publisert

Boken LIVET PÅ KOLONIALEN, som dekker både hemmelige oppskrifter, litt lokalhistorie og til og med turtips er nå til salgs blant annet i lokalene til kolonialen på Svartskog.

– Vel turtips, det er et turtips som er med, ler Cecilie Steensen Skovholt, daglig leder for Svartskog Kolonial.

Deler suksessen

– Det blir mange lokale mennesker i boken. Boken LIVET PÅ KOLONIALEN skal være en feelgood-bok som minner folk på at alt ikke nødvendigvis trenger å være så innmari perfekt, sier Steensen Skovholt.

Selv om boken har mange oppskrifter, er den ikke er en ren kokebok. Men du vil finne mange av Kolonialens hemmelige oppskrifter på trykk. Grunnen til det er så enkel som at Steensen Skovholt synes det er fint å dele suksess med andre.

– Jeg ville gi noe til de som følger oss. Selv om det aldri blir helt det samme å lage maten hjemme, som det er å få en nystekt vaffel i omgivelsene som er her, så håper jeg med dette å bidra til noe eget hjemme, sier hun.

Vaffeloppskriften har for øvrig vært en godt bevart hemmelighet i all tid Steensen Skovholt har sittet på den, men nå deler hun den altså. Boka har til og med egen snapkode til oppskriftene slik at om man har utfordringer så kan forfatteren hjelpe.

LOKALT: Gode naboer er en viktig del av stemningen på Svartskog.

Ingen ting er tilfeldig

Boken har et cover laget slik at man kan bruke den på kjøkkenet og tørke av den.

– Ingen ting er tilfeldig når vi har laget denne boken. Men den skal ikke handle bare om oppskrifter, men være en bok om livet her ute. Budskapet er stemningen på Kolonialen på Svartskog, sier hun.

Hun poengterer at det er mange som har bidratt til at boken har blitt til.

– Boken ble laget fordi jeg er sitt sånn Pippi. Jeg får bare lyst til å gjøre noe, og da gjør jeg det. Så jeg tok kontakt med Gry Traaen som er en fantastisk fotograf og hun svarte et stort ja etter tjue minutter. Så ballet det på seg med andre, fine mennesker som kunne bidra, som journalist Lena Ronge og Tone Elin Solholm som har dratt hele prosjektet i havn, roser hun.

– Vi ville få frem hvor fint det er her. Vi synes selv at vi har klart å få til det i denne boken.

Kostet skjorta

Tilbakemeldingen fra de som allerede har begynt å kjøpe boken er god, og Steensen Skovholt håper at mange vil kjøpe den.

– Vi har holdt på i 2 år, og selv om det har vært et veldig fint og gøyalt prosjekt, har det kostet oss skjorta, så nå begynner prosessen med å selge boka, ler hun.

Og selv om hun sier at dette mest sannsynlig blir hennes første og siste bok, så kan det hende omstendighetene vil det annerledes. For når du er kjent for dine gode oppskrifter og du kun lager oppskrifter på hele enheter så er man på nåde hos produsentene man bruker produkter fra.

– Om Tine endrer på kartongsystemene sine, blir det kluss i systemet mitt. Jeg lager jo oppskrifter ut ifra enheter. Det skal være enkelt på kjøkkenet. Det er min form for latskap, flirer hun og legger til at andre har kommentert det som effektivt, bærekraftig og økonomisk.

– Vi håper boka selger godt. Det hadde vært ordentlig gøy med et opplag til. Vi er skikkelig stolte av den.

På Onsdag den 16. november kl. 19 blir det boklansering, smaksprøver, mingling rundt bålpannen og god stemning, lover den nybakte forfatteren.

Ønsker du å kjøpe boken allerede nå kan du få tak i den i Kolonialens lokaler på Svartskog, eller på deres nettsider, livetpåkolonialen.no

Powered by Labrador CMS