DAGENS HØYDEPUNKT: – Før korona hatet jeg å gå på tur, nå synes jeg det er ganske hyggelig og innimellom dagens høydepunkt, sier Simen Bondevik.

Måler feberen hver dag

Simen Bondevik følger rådet fra fastlegen.

Publisert

Hvordan går det i koronaens tid? spurte vi Simen Bondevik. Lokalpolitikeren fra KrF forteller her om sin nye jobb, seriene han følger, og hvorfor han måler feberen daglig.

– Hvordan fortoner livet seg i din verden om dagen?

Jeg startet i ny jobb like før samfunnet stengte ned, og rakk å ha fem dager på kontoret med de nye kollegaene mine før jeg ble sendt hjem med hjemmekontor. Men jeg har ingen grunn til å klage. Jeg er utrolig heldig som har en jobb å gå til i disse dager, som jeg i tillegg trives veldig godt i. Selv om jeg selvfølgelig skulle ønske at jeg rakk å hilse på litt flere før det var tid for hjemmekontor. (Red.anm: Bondevik startet i vinter som kommmunikasjonsrådgiver i Press - Redd Barna Ungdom)

Formannskap og «Suits»

– En typisk dag når det ikke er påskeferie består av?

– Frokost hver dag klokken 07:45, så er det digitalt morgenmøte på jobb klokken ni og digital lunsjquiz med jobben hver dag klokken 12. Jobb frem til cirka 16:30 før det er tid for middag. Ettermiddagen går stort sett med til en liten rusletur ute, spill med lillebror, formannskapsmøte og "Suits" på Netflix. Jeg synes det er veldig godt med faste rutiner, til faste tidspunkt - da føles ting mest mulig normalt. Uten rutiner hadde jeg bare gått rundt og bekymret meg hele dagen. Jeg føler meg ganske flink som står opp tidlig og legger meg tidlig selv om det strengt tatt ikke er nødvendig lenger.

– Hva er det verste med korona-tilværelsen?

– Usikkerheten. Jeg går mye rundt og tenker på hvor lenge denne unntakstilstanden vil vare, når jeg kan dra tilbake på jobb, når jeg kan treffe vennene mine igjen og om noen jeg kjenner kommer til å miste livet av viruset. Men sånn er det vel for de fleste. Jeg er jo også selv i risikogruppen for å få et alvorlig forløp med kronisk lungesykdom, så jeg er egentlig konstant småredd og måler feberen hver dag etter anbefaling fra fastlegen.

Setter pris på små ting

– …og det beste?

– Jeg får sett familien min igjen. Jeg har jo egentlig flyttet hjemmefra, men det føles tryggest og best å være hjemme med familien nå. Det er hyggelig å ha litt tid med dem. I tillegg setter jeg mye større pris på små ting i hverdagen nå enn før. Før korona hatet jeg å gå på tur, nå synes jeg det er ganske hyggelig og innimellom dagens høydepunkt.

– Hva savner du aller mest fra før 12. mars?

– Jeg savner mest å møte andre folk. Det å gå på jobb eller ta en pils med venner og møte andre folk gjør noe med humøret mitt. Jeg er veldig sosial av meg, så jeg blir litt gal av å ikke kunne møte andre enn familien min som jeg bor med nå. Det er veldig mange jeg gleder meg til å kunne se og gi en klem igjen.

– Hva frykter du mest som følge av koronaen?

– Her er sikkert det riktige svaret som lokalpolitiker å si at jeg er bekymret for ringvirkningene i lokalsamfunnet og spesielt næringslivet. Og selvfølgelig er jeg bekymret for det også. Men aller mest redd er jeg for å miste noen jeg er glad i.

Sett samme serie fire ganger

– Tror du det kan komme noe bra ut av dette? I så fall, hva?

– Ja. For min egen del merker jeg at jeg setter mye mer pris på små ting  som før virket uviktige eller kjedelige. Jeg tror jeg kommer til å se på hverdagen og livet på en helt annen og mer takknemlig måte når dette en gang er over.

– Har du et råd til de som leser dette, uansett kategori?

– Mitt råd er å unne seg litt ekstra. Kjøp deg den jakka du alltid har ønsket deg, spis litt ekstra sjokolade og se litt mer på favorittserien din. Jeg anbefaler "Designated survivor" på Netflix. Den synes jeg er så bra at jeg faktisk har sett hele serien fire ganger.

Powered by Labrador CMS