KOBLET GREPET: Martin Aak - her i ferd med å slenge sin motstander «veggimellom» - sikret seg sitt første NM-gull i helgen.

Sikret sitt første NM-gull

To lokale Kolbotn-brytere tok medalje i NM.

Publisert Sist oppdatert

Av og til er det ikke størrelsen det kommer an på, og Kolbotn hadde i hvert fall ikke den største troppen under helgens NM i bryting i Bodø.

Medaljefangsten var det derimot ikke noe å utsette på, for troppen som bestod av hele tre blad Dalsbotten og Martin August Aak. 

Tok sitt første gull

Og det var yngstemann Martin Aak som sto for den beste prestasjonen, ved å ta sitt aller første gull i senior NM. Etter tre seiere ble han belønnet med et fortjent gull. 

I denne klassen skulle vise seg at det var åpningskampen som ble den tøffeste, da han lå under 0-4 etter 1.40 minutter. I bryting kan det snu på et lite blunk, og etter 1.49 lå motstanderen på rygg. 

Deretter vant han 12-5 på poeng mot en bryter fra BK Atlas, og til slutt ble det en 6-3 poengseier mor veteranen Bård Fornebo med 30 hele seniormedaljer.

Familieduell

I det hele var det unggutta som presterte best i dette mesterskapet. Marius Amundsen Dalsbotten i 82 kilos klassen var intet unntak. Han startet med å kaste faren sin Martin på fall i hans femtiende år på matta. Ikke nok med den seieren, han vant også han sin neste kamp på teknisk fall over Lasse Vangstein fra Lørenskog BK. 

DE GAMLE ER ELDST...: Men de yngste er best. Her har Marius Amundsen Dalsbotten akkurat slått sin far Martin med en deilig fallseier.

Så skulle det vise seg å bli tøffere. I finalen møtte han nemlig EM- og VM-bryteren Per-Anders Kure. Vår mann ledet faktisk 12-10 til det var gått 4.40 minutter. Da stoppet det seg litt og han tapte på teknisk fall 20-12. Sølv er så definitivt intet nederlag i denne sammenhengen, og en kjempegod innsats var det uansett, da han tross alt er i militæret og får ikke trent bryting så mye. 

Rutinerte Martin Inge Dalsbotten endte opp på en fjerdeplass i samme vekt, mens Julie Amundsen Dalsbotten, (datter av sin far) også deltok med noen få treninger under beltet. Det endte med en fjerdeplass.

Som sagt var ikke Kolbotn IL av de største troppene denne helgen, men det endte likevel med en fin 7. plass i klubbsammendraget.

TROPPEN: Dette er troppen Kolbotn reiste med. Fra venstre Eduard Aplevich (trener), Julie Amundsen Dalsbotten, Marius Amundsen Dalsbotten, Martin Aak, Martin Dalsbotten og Ine Barlie (trener).
Powered by Labrador CMS