Tårnåsen skole

KAN BRUKES AV ALLE: – Her ved parkeringsplassen skal det bygges et høyt klatretårn, to redehusker, et lekestativ med seks husker, to lekestativer med til sammen fire bilhjulhusker og et lite turnstativ, sier rektor Nina Sæthre ved Tårnåsen skole.

Fikk million til lekestativer

Arbeidet med oppgradering av uteområdet ved Tårnåsen skole er nå i gang. – Jeg er veldig stolt og glad på vegne av barna, sier rektor Nina Sæthre.

Publisert

Tårnåsen skole er kjent som skolen i skogen. Med 600 barn ligger denne barneskolen i de flotte og grønne omgivelsene, men det er noe som mangler.

– Vi har mange lekestativer til de yngste elevene, men veldig få leker til elevene på femte til syvende trinn, sier Nina Sæthre (55).

SKOLEN I SKOGEN: Skolen har flere lekestativer til de yngste barna, men veldig få stativer til de eldste elevene på skolen.

Det er fjerde året hennes som rektor ved Tårnåsen skole. 55-åringen, som har et brennende engasjement for skolemiljø, er overbevist om at et godt og spennende uteområde ved skolen bidrar mye til et godt læringsmiljø.

– Vi ønsker oss flere lekestativer til de eldste elevene. I fjor søkte vi Sparebankstiftelsen DNB om tilskudd for å kunne realisere denne drømmen, men vi fikk dessverre avslag, sier Sæthre.

Rektoren ga ikke opp og jobbet videre med saken i tett samarbeid med kommunen ved landskapsarkitekt Anne Hindklev Hamouni og FAU.

Ga ikke opp drømmen

I år har skolen søkt om midler til prosjektet på nytt, og rett før sommerferien fikk de en gladnyhet om et tilskudd på 400.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

POPULÆRT MED BASKETBALL: Snart får skolen to nye basketkurver.

I tillegg fikk de et tilskudd fra kommunen på 200.000 kroner og et tilskudd på 400.000 tusen fra staten, som kompensasjon for ulempene i form av støy i forbindese med etablering av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) i nærmiljøet.

– Til sammen har vi fått en million kroner som skal brukes på innkjøp og etablering av et høyt klatretårn, to redehusker, et lekestativ med seks husker og to lekestativer med til sammen fire bilhjulhusker. Vi får også to nye basketkurver og et lite turnstativ. Det sistnevnte er takket være arbeidet til elevrådet og BUK (red. anm.: Barn og unges kommunestyret i kommunen), sier rektoren.

STOLT OG GLAD: – Jeg er sikker på at dette vil bidra til et godt læringsmiljø på skolen, sier rektor Nina Sæthre ved Tårnåsen skole.

Ble tatt imot med stor jubel

Det var på den siste skoledagen at rektoren valgte å informere elevene om noe de kan glede seg til etter sommeren. Nyheten om de nye lekestativene ble tatt imot med stor jubel, ifølge videoen fra den dagen som Oppegård Avis har sett på.

– Arbeidene med oppgraderingen av uteområdet er nå satt i gang. I løpet av september skal alt stå ferdig, og da skal vi ha en felles åpning i samarbeid med FAU og de andre samarbeidspartnerne, sier rektoren.

Hun er veldig stolt og glad på vegne av elevene.

– Jeg er sikker på at dette vil bidra til et godt læringsmiljø på skolen, sier Sæthre.

Les også: Varsler om testing av skyting og eksplosiver på Taraldrud

Powered by Labrador CMS