FORNØYD: Lajla Mageli (69) fra Myrvoll gir tommel opp for det hun mener er et svært godt kollektiv-tilbud på Myrvoll.
FORNØYD: Lajla Mageli (69) fra Myrvoll gir tommel opp for det hun mener er et svært godt kollektiv-tilbud på Myrvoll.

Tommel opp for kollektivtrafikken på Myrvoll

Lajla Mageli (69) fra Myrvoll synes buss-tilbudet i området er så godt at det fortjener å brukes mer.

Publisert Sist oppdatert

Lajla Mageli bor på Myrvoll og har lest Oppegård Avis sin sak om parkeringstrøbbel på Myrvoll Torg. Da syntes hun det var synd at det hun mener er et godt kollektiv-tilbud i området ikke ble nevnt. Derfor stiller hun opp for å minne flere om å bruke bussen, de er nemlig ifølge henne ofte ganske tomme på dagtid.

Har bil, foretrekker buss

Mageli er raskt ute med å påpeke at hun selv også bruker bil. Og rosen går først og fremst til bussen som hun forteller går ofte og er pålitelig.

– Jeg tror ikke folk er klar over hvor ofte bussen går. Jeg synes virkelig bussene forjener å bli brukt mer, sier hun.

Hun understreker at hun selv bruker bussen midt på dagen, og at det da er litt for mange tomme seter etter hennes smak.

– Det fyller seg opp på vei mot byen, men bussen kunne vært mer brukt, sier hun.

PÅ PLASS: At toget ikke alltid går har vel alle fått med seg, men dette toget dukket i det minste opp når Oppegård Avis lagde sak om en innbyggers opplevelse av et godt kollektiv-tilbud på Myrvoll.
PÅ PLASS: At toget ikke alltid går har vel alle fått med seg, men dette toget dukket i det minste opp når Oppegård Avis lagde sak om en innbyggers opplevelse av et godt kollektiv-tilbud på Myrvoll.

Buss eller tog

– Jeg er pensjonist og skal ikke på jobb, så jeg har all forståelse for at mange foretrekker toget dersom de skal rekke jobb, bussen tar jo tross alt lenger tid, sier Mageli.

Hun skyter inn at toget ofte er forsinket, eller at det ikke kommer i det hele tatt, men fornøyd er hun allikevel når bussen uansett gjør det den skal.

– Så kanskje kan bussen være verdt et forsøk allikevel? Frir hun, og legger til at hun frykter det gode tilbudet på sikt kan bli dårligere dersom det ikke blir tatt i bruk.

– Det tar litt lenger tid å ta buss enn tog, men den kommer i alle fall. Det gjør ikke alltid toget. Og bussen går både til Oslo og til Ski.

Hun avslutter med følgende:

– Om man synes det tar litt lenger tid med buss, så kan man jo lese på noe. Det er bedre å sitte litt lenger på bussen enn å stå og vente på et tog som ikke kommer.

Ingen planer om endring

En rask telefon til Ruter og en mail tilbake forteller at det per dags dato ikke er planer om endringer av tilbudet i sør.

– Passasjertallene og våre observasjoner viser at tilbudet er godt brukt. Her vil jeg særlig trekke fram linje 580. For å styrke kapasiteten på denne linjen har vi satt inn leddbusser på samtlige vognløp fra 11. desember, skriver Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Og på spørsmål om de merker noe til om reisende foretrekker buss eller tog, svarer han dette:

– Vi har ikke fått tilbakemeldinger om at reisende foretrekker buss fremfor tog. Det er vel slik at de som bor langs toglinje og har kort avstand til togstasjon, foretrekker toget, mens de som er nødt til å bytte, foretrekker buss spesielt nå når det er knyttet usikkerhet til togtilbudet.

Powered by Labrador CMS