TA KONTAKT: Linn Hattvang har et soleklart råd: – Om du vet om noen som er alene, eller har behov for å snakke med noen; ta kontakt! En tlf, sms, samtale på discord, zoom, messenger etc. kan utgjøre en forskjell i deres hverdag.
TA KONTAKT: Linn Hattvang har et soleklart råd: – Om du vet om noen som er alene, eller har behov for å snakke med noen; ta kontakt! En tlf, sms, samtale på discord, zoom, messenger etc. kan utgjøre en forskjell i deres hverdag.

Hvordan går det, Linn på «Hjørnet»?

Cafésjef Linn Hattvang har vært underlagt full karantene. Men en ekte nerd vet hvordan man skal få tiden til å gå...

Publisert

Linn Hattvang er leder ved ungdomscaféen «Hjørnet» på Kolbotn. Vi tok en prat med henne like før påskeferien.

– Hvordan fortoner livet seg i din verden om dagen?

– Jeg har vært i karantene de siste tre ukene, så livet har i grunn vært litt stusselig...

– En typisk dag består av?

– Stå opp, slippe ut bikkja, lage mat, sende handleliste til naboen, snakke med kolleger på Teams, være tilgjengelig på sosiale medier for Hjørnets ungdommer, game og binge serier i fleng. Mye bra dokumentarer der ute!

Mye spilling

– Hva er det verste med korona-tilværelsen?

– At jeg ikke får møtt hverken familie, venner, kolleger eller de fantastiske ungdommene på Hjørnet.

– …og det beste?

– Jeg er en nerd, så det er klart at det blir mye spilling om dagen. Det er også veldig kult å se hvordan alle plutselig har blitt veldig kreative på SoMe, og til å finne alternative måter å kommunisere på.

– Hva savner du aller mest fra før 12. mars?

– Rutinelivet, og å være på jobb på Hjørnet. Vi har så mange fine ungdom innom i løpet av en vanlig åpningsdag, og jeg har så gode kolleger. Et stort savn i disse dager.

Mye kreativitet

– Hva frykter du mest som følge av koronaen?

– Jeg tenker mye på de som er i risikogruppen, og håper folk er flinke til å følge nasjonale retningslinjer, voksne som barn. Jeg tenker også mye på de som til vanlig har skole og fritidsaktiviteter som en fri-arena, og er bekymret for at ungdomsarbeid blir nedprioritert. Vi har så mange gode ungdomsarbeidere i kommunen som gjør en super jobb! Jeg er også bekymret for kulturlivet, men ser i disse dager mange bra initiativ, som f.eks. livestreaming.

– Tror du det kan komme noe bra ut av dette? I så fall, hva?

– Det er mye kreativitet om dagen, og jeg synes folk er flinke til å finne gode, alternative løsninger. Kanskje vi kan lære en ting eller ti av ungdommen på hvordan det er å ha et digitalt liv?

– Har du et råd til de som leser dette, uansett kategori?

– Om du vet om noen som er alene, eller har behov for å snakke med noen; ta kontakt! En tlf, sms, samtale på discord, zoom, messenger etc. Kan utgjøre en forskjell i deres hverdag. Og bry dere om hverandre:) 

Powered by Labrador CMS