FEIRER 20 ÅR: Kolbotn-bandet Canoon feirer 20 år i år. Dette skal feires med et splitter nytt album som skal slippes på Kick Off 10. mai. Her kan du se bandmedlemmene Jan Steinsland (40) og Ole Beyer (42)  sammen med arrangørene Mette og Nicklas Erdal fra Hellbotn Metalfest.
FEIRER 20 ÅR: Kolbotn-bandet Canoon feirer 20 år i år. Dette skal feires med et splitter nytt album som skal slippes på Kick Off 10. mai. Her kan du se bandmedlemmene Jan Steinsland (40) og Ole Beyer (42) sammen med arrangørene Mette og Nicklas Erdal fra Hellbotn Metalfest.

Inviterer til Kick Off

Hellbotn Metalfest inviterer alle til sin første Kick Off med de lokale bandene Canoon, Æsthetica, Subside og Nödutgang for Mark som skal rocke på scenen i Kolben fredag 10. mai.

Publisert

– Bli med og støtt det lokale rockemiljøet, sier Mette og Nicklas Erdal, som skal arrangere festivalen Hellbotn Metalfest for sjette år på rad.

Mette Erdal sier at på selve festivalen 30.-31. august blir det mange overraskelser.

– Du kan blant annet oppleve Kolbotns egne Nekromantheon, Turbonecro (deler av originalbesetningen til Turboneger), Mysticum, Carpathian forest og ikke minst comeback-show med Cadaver hvor selveste Dirk Verbeuren, trommeslageren fra Megadeath, står på scenen, sier hun.

For å piske opp stemningen før hovedarrangementet inviterer de alle til Kick Off med en konsert som skal spilles i Kolbens sal fire fra klokken 20:00 førstkommende fredag.

Release og debut

– Det er for første gang vi arrangerer Kick Off. Her vil du oppleve to lokale band fra Oppegård og to band fra Ski. Felles for dem er at alle er aktuelle med helt nye låter og albumer som skal slippes under konserten, sier Nicklas Erdal.

Han sier nabokommunen Ski blir representert med to punkband, Nödutgang for Mark og Subside. Sistnevnte består av fire unggutter som skal spille sin aller første konsert under Kick Off.

SKAL ROCKE: Canoon og de tre andre lokale bandene vil sørge for en god stemning under konserten.
SKAL ROCKE: Canoon og de tre andre lokale bandene vil sørge for en god stemning under konserten.

Feirer 20 år

– Vi spilte vår første konsert 1. mai 1999 her på gressletta hvor Kolben står i dag, sier Jan Steinsland (40) og Ole Beyer (42) fra Canoon.

FORRIGE UTGIVELSE: Canoon er opptatt av ordspill. «Landerud Calling» er inspirert av «London Calling» (The Clash).
FORRIGE UTGIVELSE: Canoon er opptatt av ordspill. «Landerud Calling» er inspirert av «London Calling» (The Clash).
RELEASE: «Taraldrud Brenner» til Canoon skal slippes under Kick Off 10. mai.
RELEASE: «Taraldrud Brenner» til Canoon skal slippes under Kick Off 10. mai.

Canoon, som er et rockeband med fire medlemmer fra Kolbotn, fyller 20 år i år. De er kjent for de tidligere utgivelsene som «Vi er Canoon fra Kølabånn» og albumet «Landerud calling» med hitene «Du speller golf, vi speller i band» og «Kjetil og Jan».

 

Taraldrud Brenner

Det ryker fra Grønliåsen, jeg må ringe 110. Brannvesenet kan fortelle meg at jeg kan slappe av. Røyken er fra senteret som ligger lenger bak. Ingen fare med Grønliåsen, Nå kan jeg jekke en øl. Det ække Grønliåsen som går opp i røyk. Nå kan jeg ta det helt med ro, Nå kan jeg slappe av. Røyken er fra senteret som ligger lenger bak.

(«Taraldrud brenner» av Canoon)

Fredag kveld slipper Canoon et nytt album med tittel-låten «Taralrud Brenner», som et aldri så lite stikk til det kommende beredskapssenteret på Taraldrud.

ÆSTHETICA: Simon Dahl (20), Tobias Huse (20), Petter Moland (19) og Vetle Rian (19).
ÆSTHETICA: Simon Dahl (20), Tobias Huse (20), Petter Moland (19) og Vetle Rian (19).

– Det er ingen politisk budskap i låten. Den er rett og slett en hyllest til Grønliåsen. Vi har alltid vært opptatt av ordspill og er veldig glad i humør, sier Steinsland.

Release for Azuren

RELEASE: «Azuren" består av en låt som varer i 50 minutter.
RELEASE: «Azuren" består av en låt som varer i 50 minutter.

Det lokale bandet Æsthetica, bestående av fire medlemmer, hadde debut på Sumprock for tre år siden. Siden den gang har det skjedd en stor utvikling. I morgen kveld slipper de sitt nye album, «Azuren» under Kick Off-konserten.

 

– «Azuren», som består av en låt som varer i 50 minutter, er en klar videreføring av vår forrige plate, Sonorous Æon, men med høyere topper, dypere juv og tid for refleksjon, sier gitarist og vokalist i bandet, Tobias Huse.

Han sier de har jobbet med «Azuren» i tre år.

– Den er oppkalt etter Assurtjern i Ski, men vi har hentet mye inspirasjon fra naturen på Kolbotn. Låten ville ingen ende ta, og flere og flere riff kom til over årens løp. I februar fikk vi endelig spilt det inn i studio, sier Huse.

Søndag 12. mai inviterer han alle til en slippfest for «Azuren» på Kafé Hærverk i Hausmanns gate 34 i Oslo.

Les også: Et helvetes liv på Kolben

Powered by Labrador CMS