FORNØYD: Charlotte Anderssen sikret seg to gull og et sølv under en tennisturnering i påsken.

Dobbel gull-jubel for Charlotte

Tennis-talentet Charlotte Anderssen brukte påsken til å spille seg frem til seier i både single og double, og en 2. plass i mix double.

Publisert

Charlotte Anderssen har ikke ligget på latsiden i påsken. Etter bunnsolide prestasjoner vant hun både single og double under landsfinalen for U12, og junior-NM for U14.

I single vant hun greit alle kampene fram til finalen, der hun møtte Ronika Tewodros Desalgen fra Nordstrand TK.

– Charlotte tok styringen med 4-2 i første sett, så kom Ronika tilbake i andre sett etter at Charlotte ledet klart 3-1, og det ble et spennende tiebreak der Ronika vant 7-5.. På 1-1 i sett spilte Charlotte sikkert og tålmodig, og vant 4-2, 3-4 og 4-2, forteller pappa Andreas Anderssen.

Fra finale til finale

Rett etter finalen i singel på onsdag, var det doublefinale, og her spilte Charlotte med sin doublepartner Lea Meier Sommerfeldt fra Ullern TK. De vant greit 4-2, 4-2 over Helene Eriksen og Embla Siping Zhen Stenmark, også de fra Ullern TK.

I mix double spilte Charlotte med Matteo Lønø Skoglund fra Blommenholm og Sandvika TK. De vant greit alle kamper fram til finalen, men tirsdag ettermiddag, rett etter en velspilt semifinale, tapte de for Thomas John Borna, Snarøya TK og Helene Eriksen, Ullern TK.

DOBBEL MORO: I double-klassen vant Charlotte Anderssen (t.h.) med partner Lea Meier Sommerfeldt fra Ullern.

Fornøyd

Pappa Andreas forteller om en fornøyd og sliten tennisdatter.

– Alt i alt var Charlotte fornøyd med turneringen, og hun hadde langt flere vinnere enn feil i de fleste kampene. Litt press hadde hun også på seg som toppseedet i alle grener, men det takler hun bra, sier han til Oppegård Avis.

Neste utfordring nå er internasjonal motstand i Tennis Europe U14 hos Holmenkollen TK siste helg i april. Der venter det tøffe kamper mot gode motstandere. I en tilsvarende turnering i Gøteborg i februar, spilte hun en veldig bra kamp mot en av de beste svenske 14 åringene, tross tap 2-6, 2-6.