NY PÅ TOPPEN: Coop Øst SA har ansatt Gøril Joys Johnsen som ny administrerende direktør i Norges største samvirkelag.
NY PÅ TOPPEN: Coop Øst SA har ansatt Gøril Joys Johnsen som ny administrerende direktør i Norges største samvirkelag.

Får toppjobb på Kolbotn

Gøril Joys Johnsen blir ny administrerende direktør i Norges største samvirkelag.

Publisert

Styret i Coop Øst SA har ansatt Gøril Joys Johnsen som ny administrerende direktør i Norges største samvirkelag. Johnsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ark bokhandel.

Søken etter ny administrerende direktør startet før sommeren 2022, da nåværende administrerende direktør Tore Tjomsland går av med pensjon i 2023.

Kommer fra bokbransjen

Gøril Joys Johnsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ark bokhandel. Hun har tidligere vært ansatt i Coop Norge hvor hun har hatt en rekke ledende stillinger som blant annet konstituert CFO og finanssjef, viseadministrerende direktør og direktør for sømløse kundeopplevelser.

Styreleder Kjetil Monssen Ebbesberg sier den toppsjefen imponerte i ansettelsesprosessen.

– Gjennom en omfattende og grundig rekrutteringsprosess har Gøril Joys Johnsen imponert oss, og vi er veldig fornøyde med at Gøril har takket ja til denne stillingen. Vi ønsket oss en leder med solid ledererfaring som er både kunde og markedsorientert fra relevante stillinger. Strategisk, innovativ, visjonær, kommersiell og forretningsbasert var noen av nøkkelordene vi søkte etter i ny leder for Coop Øst SA. Gøril har solid ledererfaring, med god kjennskap og erfaring fra detaljhandel og dagligvare, i tillegg til at hun har meget god kunnskap om Coop og samvirkelagene. Gøril er ikke minst også en menneskeorientert leder, som vi er trygge på vil klare å videreføre det gode arbeidet med kompetanse- og kulturbygging i Coop Øst. Vi er heller ikke kjent med at det har vært en kvinne tidligere i denne rollen, så med denne ansettelsen for Coop Øst sin første kvinnelige administrerende direktør siden samvirkelaget ble etablert i 1887. Vi er veldig fornøyde med å få Gøril til å lede dette fantastiske laget vårt videre, sier Kjetil Monssen Ebbesberg, styreleder i Coop Øst SA.

Glad for comeback

Gøril Joys Johnsen tiltrer stillingen 1. august, og sier hun er glad for tilliten fra styret og gleder seg veldig til en spennende tid fremover.

– Coop Øst er et samvirkelag jeg har hatt gleden av å følge tett gjennom mine år i Coop. Det har vært inspirerende å observere hvordan laget, gjennom å satse på menneskene, har bygget kultur og resultater de senere årene. Coop er eid av kundene, og dette er en viktig dimensjon for meg. Som administrerende direktør i Coop Øst vil jeg sammen med fantastiske kollegaer jobbe for å skape ytterligere medlemsnytte for våre mange eiere, samtidig som vi bygger samvirkelaget enda mer robust og optimalt rustet for fremtiden. Jeg ser også frem til et godt samarbeid med tidligere kollegaer både i Coop Norge og Coop i Norge for øvrig.

Powered by Labrador CMS