HUSK SKJEMA: Har du med samtykkeskjema får ditt barn et stikk. Hvis ikke må du stikke (hjem for å fikse det).

Husk samtykkeskjemaet

Daglig får kommunens vaksinepersonell kjeft fra frustrerte foreldre som blir nektet vaksinering av sine barn. Årsaken er manglende samtykkeskjemaer.

Publisert Sist oppdatert

Skal ditt barn eller ungdom ta corona-vaksine, må du huske å ha med samtykkeskjema, signert av begge foreldre. Det er det dessverre noen som glemmer, eller fyller ut ufullstendig, og da er resultatet at det ikke blir noe vaksine til oppsatt tid.

– Du må være så snill å skrive en sak om hvor viktig det er å ta med seg korrekt utfylt samtykkeskjema, signert av begge foreldre. Vi har hatt flere krevende situasjoner den siste tiden hvor foreldre uten samtykkeskjema har blitt rasende på oss fordi de ikke får vaksinert barna uten dette skjemaet, sier Kristine Lunde Haugen, vaksinekoordinator på vaksinesenteret.

BER FOLK VÆRE FLINKE: Kristine Lunde Haugen, vaksinekoordinator på vaksinesenteret, sier mange blir sure når de ikke får vaksine grunnet manglende samtykkeskjema. Bak til venstre sitter Hanne Engebretsen Hammer klar med vaksinedosene.

Må være enighet

Hendelsene hun sikter til har vært regelrett utskjelling av vaksinatører, som ikke kan gi stikk uten skjemaet.

– Regler er nå en gang regler, og dette er ikke noe vi tar lett på. Det kan være skje at en forelder er for vaksine, og den andre er imot, men i dette tilfellet må altså foreldrene dokumentere enighet for at barnet skal få vaksine.

Og det spiller ingen rolle om man bor sammen, eller har delt omsorg.

– Regelen er tydelig. Samtykkeskjemaet skal være korrekt utfylt, signert av begge foreldre. Er det det, stikker vi barnet ditt med den største glede, sier Lunde Haugen.

Slik ser det viktige skjemaer ut. Du finner det her.

SAMTYKKE: Corona-vaksine er ikke noe helsepersonell tar lett på. Foreldre må være enige om det.
Powered by Labrador CMS