FRA IRAK: Derin Mahmood er fra i Irak, men bor på Langhus. I dette innlegget deler hun sitt syn på krigens påvirkning for de som opplever den.

– Å vokse opp i en krigssone har gitt meg en dyp innsikt i krigens sanne natur

Derin Mahmood reflekterer over krig og dens destruktive effekt på mennesker. Hun har selv vokst opp i en krigsone. 

Publisert

Krigens påvirkning på mennesker: En personlig refleksjon Krig er en av de mest destruktive kreftene som kan påvirke mennesker og samfunn. Den kan etterlate varige arr på både individer og nasjoner. For mange av oss er krig noe fjernt, men for noen er det en grusom virkelighet som de har opplevd på nært hold. Jeg, som en som har vokst opp i krig, kan bekrefte hvor ødeleggende dens innvirkning er på mennesker og hvor viktig det er å unngå vold. 

Det er fordi jeg tror at Gud og alle religioner er imot drap. De oppfordrer til fred, medmenneskelighet og omsorg for hverandre. Å ta en annens liv er i strid med de grunnleggende prinsippene som er felles for de fleste trossamfunn. Men det er en annen grunn til at jeg har valgt å avvise vold, spesielt når det kommer til krig - barn. Barn er de mest uskyldige ofrene i enhver konflikt. De lider når samfunnene deres blir revet i stykker, skoler blir ødelagt, og muligheten for en trygg og lykkelig barndom blir stjålet fra dem. Krig påvirker barn på en måte som kan forme deres liv for alltid. Å se barn lide er hjerteskjærende, og det burde være nok til å overbevise hvem som helst om å søke fredelige løsninger på konflikter. 

Å vokse opp i en krigssone har gitt meg en dyp innsikt i krigens sanne natur. Jeg har sett hvordan det ødelegger samfunn, river familier fra hverandre, og skaper en syklus av hat og hevn. Jeg har sett lidelsen det påfører mennesker som desperat prøver å beskytte sine kjære. Krig har også gitt meg en forståelse av at vi, som samfunn og som individer, må jobbe for å unngå konflikter og fremme fredelige løsninger på problemene vi står overfor. 

I dagens verden er det viktigere enn noensinne å huske krigens ødeleggende kraft og de langsiktige konsekvensene den har. La oss samarbeide for å forhindre krig, beskytte barn og fremme en fredelig fremtid for alle. La oss lære av de som har opplevd krigens grusomhet og jobbe for en verden der fred og forsoning er det endelige målet.

Derin Mahmood

Powered by Labrador CMS