DERIN MAHMOOD: Den ferske AP-politikeren fikk 41 personstemmer under årets valg og stod som årets 27. kandidat på Arbeiderpartiet sin liste.

Derin visste ikke hva demokrati var. Nå har hun stilt til valg

Derin Mahmood forteller om sitt forhold til demokratiet. Fra å ikke vite hva det er, til å stille til valg.

Publisert

Norge, med sitt sterke demokratiske fundament, har alltid vært et land som inspirerer og imponerer. Jeg kom Norge i 2003 med en drøm om et bedre liv og en fremtid for min familie. I årene som har gått, har jeg ikke bare funnet et nytt hjem, men også blitt en integrert del av det norske samfunnet. 

Da jeg først kom til Norge, var begrepene demokrati og rettferdighet fremmede for meg. Jeg var teknisk sett en innbygger i dette landet, men jeg hadde mye å lære om hva demokrati egentlig innebærer. Heldigvis var min nysgjerrighet urokkelig, og vilje til å lære tilstede. 

I 2021 tok jeg en beslutning som endret mitt liv. Etter flere indre diskusjoner med meg selv og en stadig voksende forståelse for demokratiets verdier, bestemte jeg meg for å bli politisk aktiv. Jeg meldte meg inn i Arbeiderpartiet og begynte min reise inn i politikkens verden. 

Dette var starten på en utrolig reise som har lært meg mer om demokrati og samfunnet rundt meg enn jeg noen gang kunne ha forestilt meg. Som politiker i Arbeiderpartiet har jeg hatt muligheten til å se og forstå de komplekse mekanismene som driver demokratiet i Norge. Hver dag har vært en mulighet til å lære, å vokse og å bidra til samfunnet som nå føles som mitt eget. 

Demokratiet i Norge har en dypere betydning for meg nå. Det handler ikke bare om å stemme når det er valg eller delta i politikken, men også om å forstå hvordan man kan bidra til et samfunn som bygger på rettferdighet og likeverd. Det handler om å være en aktiv deltaker i prosessen med å forme Norges fremtid. 

Min personlige reise er en historie om hvor kraftig demokrati kan være når det blir forstått og brukt til å skape positive endringer. Som innvandrer har jeg funnet en ny identitet og en ny lidenskap i mitt engasjement for det norske demokratiet. Jeg gleder meg til fortsettelsen av reisen, og jeg håper at flere innvandrere kan finne inspirasjon i min historie. Det å være med i politikken er gøy. Hvis du vil engasjere deg i samfunnet og la demokratiet tale for alle, så meld deg inn i et politisk parti. Vi i Nordre Follo Arbeiderparti har plass til flere på laget. 

Demokratiet i Norge er ikke bare ord, det er en levende realitet som beriker livene våre og gir oss alle muligheten til å påvirke vår felles fremtid. La oss fortsette å la demokratiet tale, slik at vi sammen kan bygge et bedre og mer rettferdig samfunn for alle.

Derin Mahmood

Powered by Labrador CMS