SOFIEMYRHALLEN: Sofiemyrhallen kan snart forvente seg en ørliten oppgradering.
SOFIEMYRHALLEN: Sofiemyrhallen kan snart forvente seg en ørliten oppgradering.

Skohorn-mysterium i Sofiemyrhallen

Ingen vet hvem som står bak skohornet, som plutselig ble knekt, men kommunen lover varig forbedring.

Publisert Sist oppdatert

Over lengre tid har Oppegård Avis fulgt nøye med på utviklingen i Sofiemyrhallen. Svært nøye. Helt siden torsdag 16. januar, og muligens også før det, har det nemlig ikke vært noe fastmontert skohorn i svømmegarderobene i hallen.

DELT I TO: Kortvarig glede for de mange brukerne av svømmehallen
DELT I TO: Kortvarig glede for de mange brukerne av svømmehallen

Noe skjedde i løpet av vinterferien

2. mars kunne derimot Oavis klokken 17.20 observere et flunkende nytt skohorn fastmontert i skohylla utenfor herregarderoben. Hvem som har satt det opp viser seg imidlertid å være et mysterium.

For de mange brukerne av svømmegarderobene var derimot gleden kortvarig. Skohornet var nemlig allerede knekt!

I arbeidet med denne saken kontaktet vi selvsagt Nordre Follo kommune. Her er det lite hjelp å få med å finne ut mer om det knekte skohornet. De er derimot meget løsningsorienterte.

– Om det ikke er fastmontert skohorn, så er det ikke noe kommunen har tilbud om eller driftsansvar for. Dette skohornet er nok noe idrettslaget har satt opp, eller et privat initiativ. Men om det er et stort ønske om skohorn i Sofiemyrhallen, så skal vi sørge for nye skohorn der, forteller Kurt Vålberg, arbeidsleder for drift i Nordre Follo kommune.

Ikke svømmeklubben

Heller ikke idrettslaget sitter på avgjørende faktaopplysninger.

– Jeg kjenner ikke til noe skohorn så jeg kan ikke tenke meg at dette er gjort i regi av svømmeklubben, forteller sportslig leder for svømming i Kolbotn IL, Terrie Miller til Oavis.

FASTMONTERT: Skohornet er helt tydelig fastmontert
FASTMONTERT: Skohornet er helt tydelig fastmontert

Oppegård Avis har altså ikke lyktes med å finne initiativtakeren til skohornet som var knytt fast i skostativet, men man kan jo bare tenke seg til hvilken motivasjon som ligger bak, når man på privat initiativ går til det steget å montere noe slik i en offentlig svømmehall.

Til informasjon var det under forrige helgs RA-cup over 500 svømmere inn og ut av Sofiemyrhallen. Det er 1000 sko som skal av og på.

PS: Skal vi tro tolke signalene vi har fått av Kurt Wålberg i Nordre Follo kommune, kan snart de mange brukerne av hallen slippe jubelen løs. Oavis avventer nemlig svar fra kommunen om NÅR de forventer å kunne montere skohorn.

Powered by Labrador CMS