TI GODE ÅR: I dag utgjøres Privatmegleren på Kolbotn av Stig Reklev (f.v.), Roger Edvardsen, Thomas Sørlie, Fahad Khawar, Erik Tenden Nyborg, Geir Zetterstrøm og Jon Syver Ternå.
TI GODE ÅR: I dag utgjøres Privatmegleren på Kolbotn av Stig Reklev (f.v.), Roger Edvardsen, Thomas Sørlie, Fahad Khawar, Erik Tenden Nyborg, Geir Zetterstrøm og Jon Syver Ternå.

Fyller 10 år i «bygda»

I disse dager er det 10 år siden Privatmegleren slo rot på Kolbotn. Det måtte feires med kake.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har lagt stein for stein, begynner daglig leder Stig Reklev.

Hadde ikke noe spesielt forhold til Kolbotn da han åpnet den nye avdelingen i 2011, men at potensialet var der, var han aldri i tvil om.

– Den gangen ble det solgt rundt 500 brukte boliger her. Nå selges det rundt 600. Men det var tøff konkurranse da også, med enda flere meglere enn nå. Jeg mente likevel at vårt merke og profil ville passe gamle Oppegård godt, forteller Reklev.

Det har det åpenbart gjort. Nå er de nemlig markedsledere på salg av brukte boliger.

– Det finnes ingen hemmelig oppskrift. Vi har jobbet knallhardt, jevnt og trutt. Og per i dag selges hver femte bolig i gamle Oppegård gjennom oss. Det er et regnestykke jeg kan leve godt med, sier han.

Gode tall

Det er en påfallende lite skrytete stemning i lokalene ved Tårnhuset, men faktum er at Privatmegleren har solgt 21 prosent av alle brukte boliger til nå i 2021, ifølge tall fra Eiendomsverdi. Neste konkurrent har 16 prosent.

– Det er gode tall vi er fornøyd med. Spesielt siden vi var nummer fire i 2020.

En annen suksessfaktor forkortes KTI. Kundetilfredshet. Av 69 Privatmegleren-kontor er Kolbotn-kontoret nummer to i Norge. Da gjør man noe riktig overfor kundene sine.

– Vårt hovedfokus er å ha flest mulig fornøyde kunder. Da er det lettere å bygge videre, for folk snakker sammen, sier Reklev.

NB: Saken fortsetter under bildet.

DAGLID LEDER: Stig Reklev startet Privatmegleren på Kolbotn for ti år siden. Da vi var innom ble jubiléet feiret med kake.
DAGLID LEDER: Stig Reklev startet Privatmegleren på Kolbotn for ti år siden. Da vi var innom ble jubiléet feiret med kake.

Det viser seg også i tallene, for opp mot 70 prosent av alle oppdragene de får inn, skjer via anbefaling. Gode ord sprer seg fort.

– Det går mye på kjemi. Og det er ikke bare summen megleren skal ha, eller salgssummen du får til slutt, som avgjør om du blir fornøyd med salget. Det er mange kontaktpunkter mellom megler og selger underveis, som også teller.

Roser de lokale meglerne

Hvorfor har akkurat dere her på Kolbotn hatt så stor suksess?

– Jeg tror den «verktøykassa» vi har, passer innbyggerne i Oppegård veldig bra. Vi har en veldig god miks av meglere. Men der må jeg nesten få skryte av meglerne i gamle Oppegård generelt. Folk i Oppegård er litt «bortskjemte» med gode meglere, for det er flinke folk hos alle de vi konkurrerer mot også. Det er en generelt høy standard blant meglerne her, roser Reklev.

Erfaring med markedet er også et pluss.

– Jeg tror profilen vår treffer godt i kommunen. Flere av oss er født og oppvokst her, mens andre har bodd og jobbet her i en årrekke. Jeg tror folk opplever at det er trygt å bruke oss, og at man «vet hva man får», skyter Roger Edvardsen inn.

Lyse utsikter

Med ti år på baken, er det vel like greit å bare satse mot ti nye?

– Vi tenker som alltid langsiktighet og stabilitet, men det ser lovende ut. Vi tror tilflyttingen fra Oslo vil fortsette, og vi er nok ikke like utsatt for svingninger som Oslo-markedet. Så nei, vi ser ingen store, mørke skyer på horisonten akkurat nå, sier Reklev.

Men damer har ikke gjengen på det lokale Privatmegleren-kontoret helt «taket på». Siste forsterkning i teamet er Kolbotn-spilleren Erik Tenden Nyborg, men som bildet viser, er det en rimelig homogen gruppe som sitter i lokalene ved Tårnhuset.

– Vi har ikke draget på damene. Vi skulle gjerne hatt kvinnelige kolleger, men det er faktisk ikke lett å få tak i, for det er så få. Men skriv at det ikke står på oss, smiler den fornøyde megler-gjengen.

Powered by Labrador CMS