ET BRA 2021: Sebastian Håbesland, daglig leder Krogsveen Kolbotn, sier 2021 har vært et bra år.

Roligere tider i boligmarkedet

Lokale meglere sier at desember er en undervurdert måned å selge bolig i, men merker likevel utflatingen.

Publisert Sist oppdatert

– Mange tenker nok at desember er en veldig dårlig måned å selge bolig i, men vår erfaring er faktisk at det er en ganske undervurdert måned, begynner Sebastian Håbesland hos Krogsveen på Kolbotn.

Likevel merker han at kundene i stadig større grad retter fokuset mot advent og jul.

– Det er helt klart mindre boliger ute og dermed færre boliger å velge mellom, for de som er interessert. For det er rart med det. Interessen er nesten alltid der. Det er mer tilbudet som mangler, forklarer han.

I julemodus

Han får støtte fra den daglige lederen hos Privatmegleren Kvadrat Kolbotn, Stig Reklev.

JULEMODUS: Stig Reklev, daglig leder for Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn, sier folk begynner å nærme seg julemodus.

– Jeg er helt enig med Håbesland. Folk begynner nok å nærme seg julemodus etter hvert. De ti årene jeg har vært megler på Kolbotn, så har egentlig gamle Oppegård begynt å ta juleferie i midten av oktober, men nå ser vi en liten endring. Vi har i alle fall fortsatt en del boliger ute nå i slutten av november, sier han fornøyd.

Dermed er det også duket for en aldri så liten salgsopptur for Privatmegleren-gjengen.

– Vi hadde en veldig god november i fjor, men vi ser ut til å slå den i år, så vi får en god november i år også.

Spennende i 2022

Han forteller at det merkes på tilsiget av nye boliger at folk begynner å endre fokus.

– På denne tiden av året begynner de som skal selge utpå nyåret å forberede seg, men akkurat i år er nok folk litt usikre og spente på den nye loven. Det er det mange som har fått med seg. Kanskje vil de se an litt hva dette betyr. Vi har heldigvis mye spennende som skal ut på nyåret, så vi er optimister, sier Reklev.

Sluttspurt

SLUTTSPURT: Bjørn Vidar Lazar Braathen hos Attentus har slett ikke tatt juleferie riktig ennå.

Bjørn Vidar Lazar Braathen, sier at han og kollegene hos Attentus Eiendomsmegling på Kolbotn er innstilt på en aldri så liten sluttspurt. Markedet er der nemlig, ifølge den rutinerte megleren.

– Vår tanke er at boligmarkedet på tampen av året vil være godt. Vi opplever at det kommer folk på visningene våre, og det at det er færre boliger ute, fører faktisk til bedre pris på de som er der, sier Lazar Braathen.

Fornøyde kunder

Tilbake hos Krogsveen har det vært et godt 2021. De ser mot 2022 med forventning.

– Året har vært ganske bra for oss. Vi har veldig fornøyde kunder og det er det viktigste, for det genererer heldigvis nye salg. Det er det beste komplimentet vi kan få. Akkurat hvordan 2022 blir er bortimot umulig å spå, men pilene går jo stort sett jevnt og trutt oppover. Jeg blir likevel overrasket dersom prisoppgangen vil være like høy i 2022 som den var i 2021 , sier Håbesland.

Powered by Labrador CMS