FÅR FLERE LÆRERE: Nå blir det flere lærere ved Sofiemyrtoppen skole til å ta seg av barna våre.

Fire nye lærere til Sofiemyr skole til skolestart

Oppegård er på jumboplass på lærertetthet. Fire nye stillinger ved barneskolen på Sofiemyr skal være med på å demme opp dette.

Oppegård Høyre, KrF og Frp la inn 2 millioner kroner ekstra i budsjettet for 2017 til tidlig innsats i barneskolen.

Midlene skal gå til fire nye lærerstillinger på småtrinnet på Sofiemyr skole. De nye lærerne vil være på plass til skolestart i august, ifølge kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Les også: Uenig om lærerprioriteringene

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

 

BEKREFTER: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

– Prioriterer skolen

Lærertetthet har vært et hett tema på oavis.no og i papirutgaven av Oppegård Avis den siste tiden.

Varaordfører Siv Kaspersen (H) mener det satses, men er ikke enig i at høy lærertetthet er svaret på alle utfordringer. 

– Vi trenger både flere lærere og en bred satsning på økt kunnskap og trygge læringsmiljøer. Den satsningen har Høyre nå startet, sier Kaspersen.

– Selv om Oppegård har landets sjette beste skoleresultater, er vi opptatt av at de svakeste elevene får god nok oppfølging og sikres ferdigheter for å klare seg senere i livet, sier Siv Kaspersen (H).

– Det er ikke slik at lærertettheten alene er oppskriften på den beste skolen, sier Kaspersen.

– Det er et faktum at de kommuner som ikke er innenfor den normen man i dag snakker om, er de kommuner som leverer de beste skoleresultatene. Settes det en norm, er jeg redd forskjellene øker i skole-Norge, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

OPPTATT: – Vi er opptatt av at de svakeste elevene får god nok oppfølging, sier varaordfører Siv Kaspersen (H), her fotografert foran Sofiemyr skole.

 

Lav lærertetthet

Nylig skrev Oppegård Avis at Oppegård ligger på jumboplass sammenlignet med sammenlignbare kommuner i vår kommunegruppe på lærertetthet.

Ifølge GSI-statistikken for lærertetthet på 1. til 4. trinn for hele Norge, ser man en forbed- ring fra 16 elever per lærer i snitt i 2014/2015 til 15,8 elever per lærer i 2016/2017.

Når det gjelder tall for Oppegårdskolen, hadde vi 20,31 elever per lærer på 1. til 4. trinn i 2014/2015 og 19,5 elever per lærer i 2016/17.

Les også: Oppegård på lærertetthet-jumboplass

Den siste tilstandsrapporten viser at Oppegård hadde i 2015/2016 den laveste lærerdekningen på 1. til 7. trinn i kommunegruppe 13, den såkalte kommunegruppe 13 består av 39 store kommuner Oppegård kommune kan sammenligne seg med, med 3,2 flere elever per lærer i snitt i Oppegård enn gjennomsnittet for kommunegruppen.

Ifølge tilstandsrapporten har tallene sammenheng med et økende antall elever i Oppegård uten en tilsvarende økning i antall lærerstillinger.

Nå skal det imidlertid altså ansettes fire nye læerre ved barneskolen på Sofiemyr.

 

Powered by Labrador CMS