DEBATTERER: Nicholas Wilkinson sitter i kommunestyret for SV og har vært meget engasjer i saken om skolen Hans Nielsen Hauge grunnskole i Kolbotn sentrum.

– Er en privat kristenskole det beste for barna?

Spørsmålet reises av Nicholas Wikinson, etter at saken ble lagt død av kommunestyret, en gang for alle.

Publisert

Jeg ønsker ikke religiøse skoler i kommunen vår, enten de er kristne, muslimske eller andre typer religiøse skoler. Staten har bestemt at vi kan ha dem, men det betyr ikke at vi har et ansvar for å sikre religiøse skoler i kommunen. Det er et politisk valg. Jeg er mot å ha religiøse skoler.

For å kunne utvikle seg, trenger barn gode, kvalifiserte lærere, trygge omgivelser og et godt læringsmiljø. Derfor mener jeg det er feil å tillate en svært konservativ kristen privatskole på en av våre offentlige skoler.

Burde aldri ha skjedd

Vi som kjempet mot å få denne privatskolen inn på Kolbotn skole, fikk aldri mulighet til å behandle saken ordentlig. Kommunedirektøren inngikk en avtale uten at noen folkevalgte var involvert. SV, og andre, krevde at saken skulle behandles, men Høyre, FrP, MDG og noen andre, bestemte at folkevalgte ikke skulle få lov å stemme for, eller mot, dette.

Jeg er stolt over jobben Elin Skifjell (SV), Charlotte Rødland Kristiansen (SV) og andre gjorde da de klagde til statsforvalteren. De hadde selvsagt rett; dette burde aldri ha skjedd, og statsforvalteren vedtok å oppheve Kommunestyrets vedtak som ugyldig og sendte saken tilbake til kommunen for ny behandling. Derfor måtte vi, endelig, behandle saken om vi skulle ha en privat kristenskole plassert på vår offentlig skole.

Hvilke partier ønsker religiøse skoler?

Det som skjedde var ulovlig, og jeg mener det er feil at denne skolen skal fortsette å bruke lokalene Kolbotn skole. Høyre, FrP, Venstre, MDG, Pensjonistpartiet, Partiet Sentrum, Senterpartiet og KrF har vist sitt ansikt stemte imidlertid for at denne private skolen kunne fortsette å være på Kolbotn skole.

Hans Nielsen Hauge grunnskole er en kristen privatskole, startet av pinsemenigheten Jesus Church. Skolen har et fundamentalistisk bibelsyn og har vedtatt at homofile ikke får lov til å ha verv i menigheten eller bli ansatt. Jeg er redd for at denne skolen vil lære barna at visse typer kjærlighet er feil. Hva hvis en jente blir forelsket i en annen jente? Hva vil de si til henne? Det vil jeg gjerne vite om fordi vi som folkevalgte har ansvar for alle barn. Jeg frykter at hun vil få beskjed om at dette er skamfullt og at hun aldri bør ha et forhold til en person av samme kjønn. Men kanskje Hans Nielsen Hauge grunnskole vil svare her og fortelle at de feirer all kjærlighet?

Jeg mener at kjærlighet er noe vakkert som bør feires, uavhengig av kjønn. Hva er skolens og pinsemenigheten Jesus Churchs synspunkt når det gjelder homoterapi? Er de villige til å gi hjelp til de som ikke identifiserer seg med det kjønn de ble født med?

Jeg vil kjempe videre for at våre ressurser skal gå til våre offentlige skoler og elever.

Nicholas Wilkinson,
Kommunestyrerepresentant
SV

Powered by Labrador CMS