TALTE TIL PARTIET: Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun var på Kolbotn 1. mai.

- Folk skal få bedre råd

Det var lovnaden fra kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun da statsråden besøkte Kolbotn og Gamle Oppegård Rådhus 1. mai.

Publisert

Kunnskapsminister Nordtun valgte Kolbotn og Nordre Follo på en av årets viktigste dager, sett med sosialdemokratiske øyne. 

Den ferske ministeren peker på at Arbeiderpartiet prioriterer trygghet i trange tider.

– Vår viktigste oppgave har vært å få ned prisveksten og å holde folk i jobb. Nå nærmer vi oss et vendepunkt i økonomien. Vårt mål er at folk vil få bedre råd fremover. 

Hun får støtte av gruppeleder i Nordre Follo Arbeiderparti, Oddbjørn Lager Nesje.

– Familier med barn i barnehage i Nordre Follo vil få kuttet regningen med minst 11.000 kr i året. Folk på Kolbotn og i Nordre Follo skal få bedre råd med Arbeiderpartiets politikk. Jeg er glad for at regjeringen prioriterer småbarnsfamilier og trygghet i hverdagen, sier han.

Ministeren hadde et hektisk program på Kolbotn, som inkluderte både minnemarkering på Jan Baalsruds plass, frokost i Gamle Oppegård rådhus og tale den sedvanlige talen.

MINNES DE FALNE: Det var en fin minnemarkering på Jan Baalsruds plass på morgenen 1. mai.

– Vår politikk virker

Til Oppegård Avis var hun opptatt av at AP-politikk virker.

– 150.000 flere er i arbeid nå, sammenliknet med da vi tok over i regjering. Vår politikk virker. I tillegg tar vi kraftige tak for å hjelpe folk med regningsbunken i tunge tider, sier kunnskapsministeren og lister opp:

  • Vi reduserer maksprisen på barnehage.
  • Vi har innført gratis kjernetid i SFO for barn i første-, andre- og tredjeklasse.
  • Vi øker studiestøtten. Studenter vil nå få over 9.000 kroner mer i studiestøtte. 
  • Vi øker barnetrygden. 
  • Vi øker minstesatsene for uføretrygdede og for de som går på arbeidsavklaringspenger. 
1. MAI. Slagordet 1. mai er «Arbeid Velferd Trygghet». LO fyller i år 125 år. Parolen passer fint med hva som har vært og er Arbeiderpartiets prioritering og hva LO i over hundre år har vært og er opptatt av.
Powered by Labrador CMS