HYLLEST: Orkester, kor, dirigenter og solister med Didrik Solli-Tangen i midten foran hylles av et begeistret publikum. (Foto: Bjørn Eilert Eriksen)
HYLLEST: Orkester, kor, dirigenter og solister med Didrik Solli-Tangen i midten foran hylles av et begeistret publikum. (Foto: Bjørn Eilert Eriksen)

«Thank you for the music»

– Å, det var så nydelig å høre på at jeg bare må gråte.

Publisert

Tårene rant da den spontane reaksjonen kom fra en kvinne da hun forlot benkeraden i Kolbens storstue lørdag.

Hun var garantert ikke alene om å fryde seg over en konsert med en sammenhengende rad av høydepunkter. Det er første gang KoriO-sangerne og Follo BigBand opptrer sammen. Dommen fra publikum er klar, dette bør gjentas.

Fire ess og en joker

Med fire ess og en joker på hånden måtte det bli bra. I et velkomponert program vekslet essene KoriO og Follo BigBand om å ha den proppfulle salen i sin hule hånd. Esset og solist Didrik Solli-Tangen var minst like god som vi kjenner han fra utallige TV-opptredener. Høydepunket var nok da han sang Anthem fra musikalen Chess.

Det siste esset skaffet bokstavelig talt luft i luka. Follo BigBands dirigent Erik Eilertsen har opparbeidet stjernestatus på trompeten. I Kolben levde han opp til sitt rykte. Hans elegante, avslappede form i ledelse av orkesteret sto i full kontrast til hans intense trompetsoloer.

Og hva med jokeren, vil kanskje noen spørre? Navnet er Lars Kirkebakken, skaffet av en av solistene i KoriO. Han var som en musikk-historisk bok da han introduserte hvert stykke under konserten. En interessant vri, kanskje noe for lang i enkelte sekvenser for noen, men avgjort lærerikt.

Jubilerer

Faktisk fikk publikum også oppleve ytterligere fire KoriO-ess. Solistene Tove Alvestad, Therese Schiøtz Biribakken, Øivind Olsen og Peder Lauvsund fikk avgjort godord fra dirigent Tage Tysland etter sine fremføringer.

Dirigenten går for øvrig inn i et spennende år. I 2019 fyller KoriO 25 år, og samtidig kan Tysland notere 17 som dirigent. Det forplikter, så hva får vi høre ut over planlagt jubileumstur?

Powered by Labrador CMS