MALER PÅ VIDERE: Dette er Karl Johan Koret, fotografert utenfor Gustav Mahlersalen i Toblach Italia. I november kommer de til Sofiemyr kirke.

Førjulskonsert i Sofiemyr kirke

Onsdag 22. november blir det konsert i Sofiemyr kirke med et av landets eldste mannskor.

Publisert Sist oppdatert

Karl Johan Koret, stiftet i 1847 under navnet Handelsstands Sangforening, er å regne blant landes eldste mannskor. Koret har sine øvelser og base «midt på» Karl Johans gate – og koret har derfor valgt å kalle seg Karl Johan Koret.

Koret teller i dag 25 mannssangere som kommer fra ulike steder rundt Oslo. Fire av disse er bosatt i gamle Oppegård og representerer derved det lokale innslaget.

Har sunget i Royal Albert Hall

Koret har deltatt i ulike korarrangementer de siste årene, som bl.a. i 2014 og 2018 hvor koret ble invitert til å synge i Royal Albert Hall under «The London Welsh Male Voice festival». Naturligvis en fantastisk minnerik opplevelse. Det er ikke hverdagskost å synge for et publikum på nærmere 6000 sammen med 700 mannsangere fra alle verdenshjørner!

I 2022 markerte koret sitt 175 års jubileum med deltagelse på en stor korfestival i Dolomittene i Italia. Den første konserten ble avholdt på en topp 2450 m.o.h. Under oppholdet der nede var koret med på flere konserter. To av disse var i Gustav Mahlersalen i byen Toblach – en by godt kjent blant skientusiaster. Kronen på verket i jubileumsåret var en storslagen konsert i Gamle Logen i Oslo.

Kjent pianist

I år var det 180 år siden Edward Griegs fødsel, og det ble markert i Oslo med en konsert hvor flere av landets fremste kunstnere og musikere deltok. Karl Johan Koret var som eneste kor invitert til synge i den anledning.

Korets dirigent er Victoria Jakhelln som til daglig underviser ved musikkhøyskolen i direksjon og gehørlære. Korets faste akkompagnatør er pianistinnen Natasja Rybak. Sistnevnte er mor til en ikke helt ukjent Grand Prix-vinner.

O, Helga natt kommer

Konserten favner et bredt repertoar med sanger fra konserten i Royal Albert Hall til kjente og kjære julemelodier. Publikum vil selvsagt få høre «O, Helga natt» med en av korets nestorer, tenoren Arild Rinvoll som solist. Koret har også vært så heldig å få med seg Oppegård-jenta Monica Solodden som solist på euphonium. Hun vil også ha sin egen avdeling. Kirkens organist Simon Gunnar Skyttemyr vil også delta under konserten.

Koret håper at de kan sette publikum i god førjulsstemning, og ønsker alle hjertelig velkommen til konserten som starter klokken 19.00.

Powered by Labrador CMS