TØMTEBANEN

TRENGER NY TRAFO: Tømtebanen, som ble offisielt åpnet torsdag 1. september, mangler fremdeles en ny trafo. Uten lys i høstmørket er flere av fotballagene nødt til å avlyse treningene.
TRENGER NY TRAFO: Tømtebanen, som ble offisielt åpnet torsdag 1. september, mangler fremdeles en ny trafo. Uten lys i høstmørket er flere av fotballagene nødt til å avlyse treningene.

Mangler lys på Tømtebanen

Flere fotballag er nødt til å avlyse kveldstreningene på Tømtebanen fordi banen mangler lys.

Publisert Sist oppdatert

Fotballkamper i høstmørket krever baner med lys. Mange lokale fotballspillere er skuffet over at Tømtebanen, som er den splitter nye kunstgressbanen som ble åpnet på Sofiemyr for en måned siden, mangler lys.

Oppegård Avis har fått flere spørsmål fra leserne som lurer på om kommunen ikke skrur på lyset på grunn av de høye strømprisene eller på grunn av en eller annen feil, men det viktigste spørsmålet de har er om når det blir lys på banen.

Hva synes klubben om problemstillingen med avlyste treningene? Hvordan løser dere dette?

– Trenger ny trafo

Maria Høivik Rugaas, som er markeds-, kommunikasjons- og inkluderingsansvarlig i Kolbotn idrettslag, sier at det ikke er strømprisene som er problemet.

– Vi skulle veldig gjerne hatt lysene på plass slik at banen kan benyttes fullt ut. Det er ikke på grunn av strømprisene at det ikke er lys på banen, men fordi det trengs en ny trafo der. Kommunen jobber med saken, sier hun.

Oppegård har bedt prosjektleder Roman Artemov i Nordre Follo kommune om å svare på våre spørsmål knyttet til saken. Foreløpig kan utvalgsleder Camilla Hille (V) si følgende om fremdriften:

– Det jobbes med ny trafo som kommunen fikk pålegg om fra Elvia. Søknaden ble godkjent på mandag. Elvia må i gang med tildeling av jobben. Så fort trafo er på plass får vi koblet på lys. Det ble stilt spørsmål om dette på utvalgsmøtet på onsdag, sier Hille.

Powered by Labrador CMS