GAMLE OPPEGÅRD RÅDHUS

DE FLESTE FÅR KLAPPBORD: Illustrasjonen viser hvordan den nye kommunestyresalen skal se ut. Første rekke av bordene til lokalpolitikerne blir med frontplate, resterende bord blir type klappbord for å garantere en enklere ommøblering til seremonirom. Prosjektet blir ferdigstilt mot nyttår.

Slik kan den nye kommunestyresalen se ut

Den nye kommunestyresalen i Gamle Oppegård rådhus får universell utforming, og skal også fungere som et livssynsnøytralt seremonirom og en stor møtearena.

Publisert Sist oppdatert

8. juni fikk kommunestyret i Nordre Follo en presentasjon av de planlagte arbeidene med rehabilitering og ombygging av de resterende to etasjene til Gamle Oppegård rådhus.

Kommunen har store planer for kommunestyresalen, som ligger i underetasjen av rådhusbygningen.

Siden den nye kommunestyresalen skal også brukes som et livssynsnøytralt seremonirom og en stor møtearena, skal det gjøres ulike tilpasninger for en enkel transformering av lokalene ved behov. Prosjektet er planlagt ferdigstilt mot nyttår.

SLIK SER DET UT I DAG: Kommunestyremøtene i Nordre Follo holdes fremdeles i underetasjen i Gamle Oppegård rådhus, som siden den gang har blitt valgt som permanent kommunestyresal for Nordre Follo kommune.
KOMMUNESTYRESALEN I DAG: Slik ser kommunestyresalen i dag.

Biri-tapet og veggteppe

SKAL FLYTTES: Veggteppet skal flyttes til langveggen.

Veggteppet (se bokstav A på illustrasjonen) skal flyttes til langveggen i salen, for å få et forbedret visuelt utrykk av langveggen ved bruk som møte- og seremonirom.

Det karakteristiske Biri-tapetet, som preger kommunestyresalen, var svært populært på 1950- og 1960-tallet, og er å finne i finstuer landet over, og i offentlige bygg, fra Oslo rådhus til FN-bygningen i New York. Kommunestyresalen i vårt gamle rådhus er intet unntak. Salen har Biri-tapet på langveggen og bak podium, men på grunn av skader og misfarging skal det gamle stråtapetet fra 1978 fjernes og erstattes med et nytt Biri-tapet.

VEGGTEPPE OG BIRI-TAPET: På bildet ser du både veggteppet og Biri-tapetet.

Klappbord til politikerne

Podium med talerstol blir ikke fastmontert som i dag, og kan derfor brukes ved begge anledninger ved forskjellige steder av salen. Talerstolen kan ved behov flyttes i henhold til plassering av kiste eller religion-spesifikke symboler. Rampe på begge sider av podium får bedre tilgang med rullestol, og det skal legges til rette for bruk av lerret på veggen.

Første rekke av bordene i den nye kommunestyresalen blir med frontplate, resterende bord blir type klappbord for å garantere en enklere ommøblering til seremonirom. I gulvet ved hvert bord skal det etableres uttakspunkter for strøm. Internettforbindelsen i salen blir via Wi-Fi.

Egen inngang fra sør

Det skal legges laminatgulv med varmematte, nye vinduer og ytterdør med utvendig screen for solskjerming og begrenset innsyn.

Salen får også egen inngang fra sør (øst for parsellhagen) for transport av kiste, bevegelseshemmede og gjestene. Det skal legges til rette for cirka 100 sitteplasser for gjestene og besøkende.

Det skal legges til rette for cirka 100 sitteplasser for gjestene og besøkende ved en seremoni.

Kommunestyresalen får også en ny adkomst, med egen inngang fra sør (øst for parsellhagen) for transport av kiste, bevegelseshemmede og gjestene.

DETTE ER PLANEN FOR UNDERETASJEN: Underetasjen skal ha to innganger, den ene er fra nord (skal være trinnfri adkomst) og den andre inngang blir fra sør (fra dagens kommunestyresal), for transport av kiste, bevegelseshemmede og gjestene.
SEREMONIROM: Illustrasjonen viser hvordan seremonirommet skal se ut etter en enkelt transformering fra en kommunestyresal.
NY ADKOMSVEI: Det skal legges asfalt til den nye adkomsten i sør.
HER SKAL DEN ETABLERES: Illustrasjonen viser den nye adkomsten til kommunestyresalen, med direkte inngang fra parkeringen sør før rådhuset.
Powered by Labrador CMS