DAME LA GASOLINA: Andreas Johannessen (28) er ny trafikklærer, og viser frem sitt ny-oppussede undervisningsrom, hvor han også har kontor. Og veien til jobb kunne ikke vært kortere: selv bor han i etasjen over. – Det er ganske luksus, smiler han, som er fjerde generasjon som bor i dette huset.

Andreas gasser på

Andreas Johannessen (28) har startet Gasolini Trafikkskole på Kolbotn.

Publisert

Gi løype for den sjette trafikkskolen på Kolbotn! Nesten på kommunegrensen holder han til, 28-åringen Andreas Johannessen, som er fjerde generasjon som bor i Fjellveien 63. Han har gått fra IT-bransjen over til noe helt annet: trafikkskole.

Les også: Grønliåsen rundt

– Dette blir veldig spennende! Jeg starter opp sammen med min faglige leder Jørgen Fauske Lysholt, sier han i sitt splitter nye undervisningsrom.

Fra IT til trafikk

Han har jobbet som systemutvikler i IT-bransjen i mange år, men nå hadde han lyst til å gjøre noe nytt. Det har sine fordeler, han har for eksempel satt sammen sitt eget supportsenter og laget nettsiden selv.

– Jeg fant ut etterhvert at det var ikke det jeg ville drive med. Å bli trafikklærer er noe jeg har hatt lyst til i ti år, og nå grep jeg sjansen, sier han.

Han har faktisk også utviklet flere apper, blant annet appen Sertifikat klasse B, som var en av de første teoriappene på markedet.

Saken fortsetter under bildet.

KLAMPEN I BÅNN: Utenfor sitt barndomshjem i Fjellveien rett ved kommunegrensen, har det vært ulike butikker de siste 70 årene, blant annet kolonialer og trykkeri.

 

Tid til elevene

Den nye trafikkskolen startet opp 2. juli, og det er bare å melde seg på. Du kan velge om du vil kjøre bensin- eller el-bil, og du kan også velge mellom automatgir eller manuelt gir. Og han har tenkt litt over hvordan han skal skille seg ut i markedet.

Les også: Drømmene fikk vinger

– Planen er å bruke mer tid på hver enkelt elev, og jeg vil ha mer rom i kalenderen mellom hver kjøretime, forklarer han.

Flåklypa

Navnet Gasolini stammer fra Rufino Gasolini, en av syv deltakere i det store, kjente billøpet: Flåklypa Grand Prix. Det ble altså ikke Blodstupmoen eller Felgen trafikkskole...

– Jeg ville finne på noe morsomt, ikke «Andreas sin trafikkskole» eller noe slikt, sier han.

Powered by Labrador CMS