IKKE FORNØYD: Frps Geir Amundsen viser stor misnøye med kommunereformprosessen mellom Oppegård og Ski.

– Hva er det politikerne driver med?

Frps Geir Amundsen langer ut mot storkommunen.

Publisert

Hva er det vi politikere driver med? Jeg vil gjøre oppmerksom at i Innbyggerundersøkelsen var det bare skarve 2,5 prosent om ville gå med på en sammenslåing kun med Ski.

Jeg stiller meg undrende til at vi har klart å komme så lang og brukt så enormt mye penger med å legge ned Oppegård som kommune

Historisk sett

La oss se litt historisk på hva som har skjedd med Oppegård bare de siste to årene.

 Oppegård har tatt del i en nasjon politireform, hvor vi ente opp med å bli en del av Politidistrikt Øst. Asker & Bærum klarte og bli en del av Oslo Politidistrikt, til tross for å ha eget distrikt inkludert god dekning. Vi kan jo undre oss over de positive effektene av det, når vi som utkant strøk hadde store problemer med Follo Politidistrikt fra før. 

Cirka over halvparten av de alvorlige hendelsene i Oppegård, de såkalte pri. 1-oppgavene hvor det var fare for helse og liv, fikk Oppegård bistand fra Oslo Politidistrikt.

PS! Artikkelen fortsetter under saken!

BANKET GJENNOM: I sist kommunestyremøte gikk ordfører Thomas Sjøvold og politikerne, mot to stemmer, for avtalen mellom Oppegård og Ski.

Legges ned

Som et resultat av politireformen, så fikk vi denne uken vite at vårt politikammer i Ski skulle legges ned til fordel for Sarpsborg. Med andre ord Oppegård er taperne igjen, og vi bør forvente en kraftig reduksjon av politi nærhet og økt kriminalitet. Vi som oppegårdinger får krysse fingrene for Taraldrud, så vi ikke glemmer hvordan politiet ser ut. Og nå kommer det et forslag på en avtale som faktisk legger ned Oppegård!

I innbyggerundersøkelsen mente seks av ti at Oppegård kommune helt fint kunne fortsette alene, mens så få som nøyaktig 39 prosent mente at det beste var å slå seg sammen med andre kommuner i Follo.

Merk dere ordlyden. Andre kommuner i Follo. Vi kunne lese — Ski, Ås, Enebakk, og eventuelt Frogn og Nesodden,

I tillegg til at politikerne har valgt å ikke høre på sine innbyggere ble mindretalls løsningen som fikk flertall av politikerne som ville legge ned kommunen skissert. Status var at kommunestyre ville gå videre med. Ski, Ås og Enebakk. Det var dette vi behandlet sist, og ikke noe annet.

Viste oss ryggen 

Ås og Enebakk viste oss ryggen. Tar vi en titt igjen på innbygger undersøkelsen var det bare 5 prosent som ville gå med på en sammenslåing kun med Ski eller kun med Oslo. Av de totalt 5 prosent var det 51 prosent som helte mot Ski og 49% mot Oslo. Dette tilsvarer en støtte hos 2,5 prosent av innbyggerne. Det er der jeg får tallet fra.

Til tross for 2,5 prosent støtte, er det slik at Kommunepolitikerne fortsatt står ved en inngåelse av denne avtalen er for meg helt utrolig og hinsidig all fornuft. 

Skal igjen Oppegårds 97,5 prosent av innbyggere ikke bli hørt?  Kan noen forklare meg at disse 2,5 prosent  gir et godt grunnlag for en inngåelse av en avtale om kommunesammenslåing?

PS! Hva mener du om saken? Skriv i kommentarfeltet under eller send din mening til debatt@oavis.no. Du kan skrive inntil 3000 tegn.

Powered by Labrador CMS