SAVNET SIDEN KLOKKEN 08.30

Savnet niåring funnet i god behold

LETEAKSJON: Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon i området. Foto: Paal Sjøvall

Niåringen fra Tårnåsen, som har vært savnet i ni timer, er nå funnet i god behold.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt ble den savnede jenten funnet sittende i en buss på Tårnåsen like etter klokken 17.30.

– Hun ble sett av en observant kvinne som satt i bussen og som kjente den savnede jenten igjen. Jenten er i god behold, sier han.

Politiet vil foreløpig ikke svare på ytterligere spørsmål i saken. De takker publikum for mange gode tips og observasjoner.

Var savnet i ni timer

Niåringen fra Tårnåen skulle på SFO på Tårnåsen skole, men har ikke dukket opp der, ifølge den opprinnelige meldingen fra politiet.

– Jenten har vært sist sett på bopel i Gimleveien på Tårnåsen klokken 08.30 i dag. Hun skulle gå alene til skolen. Hun hadde en gul ryggsekk og var iført sorte bukser, sa operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til Oppegård Avis rundt klokken 16:30.

Politiet igangsatte en omfattende leteaksjon med alle tilgjengelige ressurser.

Gå to og to sammen, og ha på gul vest

Rundt klokken 17.20 postet politiet en ny melding på Twitter:

– Mange ønsker å lete etter jenta, det settes pris på. Fint om de som leter går to og to sammen, gjerne iført gul vest. Dette for at helikopteret lettere skal sortere vekk letemannskaper.

Kun ti minutter senere fikk Oppegård Avis en bekreftelse fra politiet om at niåringen ble funnet på Tårnåsen, sittende i en buss. Det var en observant kvinne som fant den savnede jenten i bussen.

Hadde fri fra SFO

Oppegård Avis har fått flere meldinger om at skolen hadde meldt niåringen savnet fra SFO først klokken 14.00. Vi har kontaktet rektor ved skolen, Nina Kristin Sæthre, for å få en bekreftelse eller avkreftelse på dette.

– Vi er kjempeglad og lettet over at jenta er funnet i god behold. Jenta ble ikke meldt savnet fra SFO, da det i skolens papirer sto at hun hadde fri i dag. Det var enorm respons fra foresatte og medelever og beboere på Tårnåsen som var ute og lette etter henne. Vi har rutiner som følges opp når elever ikke kommer som avtalt på morgenen, Vi vil uansett gå gjennom våre rutiner, skriver rektoren i en melding til Oppegård Avis.

Forsøkte å lokke barn inn i bilen i Wessels vei

På Facebook-siden til "Det skjer på Kolbotn...." ble det rundt klokken 17:00 publisert en melding om at noen i en hvit varebil hadde forsøkt å lokke et annet barn med inn i bilen med godteri rundt klokken 16.00 i dag.

Ifølge Mona Larsen Norli, som skrev denne meldingen, skjedde dette i Wessels vei på Sofiemyr. I kommentarfeltet til innlegget skriver hun at naboen tok bilde av den aktuelle varebilen på litt avstand, og at bildet er overlevert politiet.

Oppegård Avis har snakket med en av naboene, som ønsker å være anonym. Barnet, som ble forsøkt lurt inn i en hvit varebil i Wesselsvei, er en jente på ni år.

– Det var to personer i bilen. De stoppet bilen og prøvde å vinke niåringen inn i bilen. De hadde visst ikke sagt noe, men gjort bevegelser for å få jenten inn i bilen.

Powered by Labrador CMS