MUSIKAL: OPAL har fylt Kolben med musikalglede i en årrekke og årets forestilling er intet unntak.
MUSIKAL: OPAL har fylt Kolben med musikalglede i en årrekke og årets forestilling er intet unntak.

Spennende kultur-meny

Hver uke gir Oppegård Avis deg en oversikt over små og store kultur-arrangement i lokalmiljøet.

Publisert

Hver søndag

Søndagskafé

På grendehuset Solheim på Svartskog

Fra 12.00 til 16.00 alle søndager frem til påske

Velkommen til søndagskafèen på grendehuset Solheim, Bekkenstenveien 13 på Svartskog. Vi holder åpent kl 12 - kl 16 hver søndag frem til påske - uansett vær og føre. Servering av varmt å drikke og nystekte vafler.

Fast hver tirsdag

Korøving

I Kolben

Kolbotnkoret er et blandakor med lange tradisjoner på Kolbotn og i kommunen. Vi ønsker å spre smil og glede blant medlemmer og medmennesker. Mange vet ennå ikke hvor gøy det er å synge i kor! Nå er vi på jakt etter nye, sangglade medlemmer og har åpne, uforpliktende øvelser tirsdag 10/1 og tirsdag 17/1. Hjertelig velkommen til oss! Vi øver hver tirsdag fra kl 18.45 til 21.15 i Salong 1 i tredje etasje i Kolben kulturhus. Ta evt kontakt med Thor Hansen på thhh@online.no eller Anne Bennick på anne@bennick.no

KOLBOTNKORET: Denne gjengen har øvinger hver tirsdag.
KOLBOTNKORET: Denne gjengen har øvinger hver tirsdag.

Fast hver onsdag

Seniordans

I Kolben

Fra klokken 12.30

Seniordansen møtes hver onsdag i Kolben i salen ved seniorsenteret, klokken 12.30. Vi er en trivelig gjeng som danser til kyndig undervisning av Wenche Bertelsen til variert og god musikk. Vi bryter av med en lunsjpause på senteret. Har du lyst har du lov! Vi ønsker oss flere medlemmer. Velkommen.

Fra fredag 27. januar

OPAL

Premiere: OPAL med Dalmatinerne

Sal 1 i Kolben

Klokken 18.00

OPAL har levert fantastiske oppsetninger i grenseland mellom musikal og teater i 40 år. Denne gangen presenterer OPAL historien om den slue og iskalde Cruella som vil kjøpe dalmatinervalper for å lage kåpe av dem. Dalmatinerforeldrene må ha hjelp fra vaktbikkjer og måker for å finne igjen valpene. En musikalsk thriller i ekte OPAL-stil. Forestillingen passer for hele familien. Den varer i ca 2,5 timer inkl. pause. NB: Forestillingen spilles hele 11 ganger, i perioden mellom 27. januar og 12. februar. For billetter eller mer info, gå inn på kolben.no.

LOKAL MUSIKAL: Dalmatinerne spilles i Kolben i februar.
LOKAL MUSIKAL: Dalmatinerne spilles i Kolben i februar.

Onsdag 1. februar

Foredrag

På Toppenhaug seniorsenter

Gratis

Starter klokken 16.00

1. februar kommer Geir Hamborg-Nielsen. Han vil ta for seg et tema som kanskje noen hver av oss har blitt «utsatt for» og som definitivt er et samfunnsproblem – nemlig arbeidskriminalitet. 8. februar kommer tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal. Foredraget hans har tittelen: "Mitt liv i norsk og internasjonal fotball". Per har vært mangeårig styremedlem i UEFA og i FIFA, så det er jo fristende å spørre han litt om det da avsluttede VM i fotball. Foredragene er gratis og starter alltid klokken 16.00.

Onsdag 1. februar

Seniorakademiet

Tema: Datasikkerhet

Foredragsholder er Solveig Kjeserud, politikontakt i Øst Politidistrikt

Sal 1 i Kolben

Klokken 11.00

TIL KOLBEN: Politikontakt Solveig Aarvik Kjeserud i Øst politidistrikt.
TIL KOLBEN: Politikontakt Solveig Aarvik Kjeserud i Øst politidistrikt.

Fredag 3. februar

Emelie Hollow

Konsert i sal 2 i Kolben

Klokken 20.00

Med sin unike vokal og sterke formidlingsevne har Emelie Hollow fra Vinterbro satt spor som artist. Hun har en spesielt sterk formidlingsevne, noe som fullsatte saler var vitne til på by:Larm 2020 hvor hun blåste både publikum og en samlet platebransje av banen. Ved siden av egen artistkarriere har Emelie Hollow, tross sin unge alder, allerede solid erfaring som låtskriver og har en rekke samarbeid å se tilbake på.

Torsdag 2. februar

Kunstlig hyggekveld

I festsalen i Kolben

Fra klokken 19

Hyggekveld i regi av Oppegård kunstforening

Kåseri, musikk og ost & vin

Oppegård Kunstforening inviterer til hyggekveld med kunstkåseri og swingjazz. Tommy Sørbø kåserer: “Drikk Eder lystige”, rusens betydning i kunst og religion. Swingjazz med eksellente musikere: Janusz Krzos er en profesjonell polsk/norsk pianist og musikalsk grunnfjell i bandet Senior Service. Gunnar Knudsen trakterer vekselvis sin saxofon og jazzfele. Bjørn Svendsen er en trollmann på bass og har hele sitt liv spilt med alt av norske og utenlandske toppmusikere. Deltakeravgiften er kr. 300 for medlemmer og kr. 350 for ikke-medlemmer. Vin til osten kan kjøpes i glass eller flasker. Påmelding gjøres til Bitten Gunnerud, blrgunnerud@gmail.com eller med SMS på telefon 916 67 939 innen mandag 30. januar, og deltakeravgiften betales til kunstforeningens konto 0530 0486241

Onsdag 8. februar

Seniorakademiet

Placebo – effekten av ingenting

Foredragsholder er Audun Aas, anestesilege

Sal 1 i Kolben

Klokken 11.00

Torsdag 9. februar

Foredrag

Ved Brynjulf Jung Tjønn

I samarbeid mellom Follo mållag og biblioteket

Galleriet i Kolben

Klokken 19.00

Gratis

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er forfattar, dramatikar og forlagsredaktør. Han har skrive fleire bøker for barn, ungdom og vaksne. I 2013 vann han Brageprisen for ungdomsromanen Så vakker du er. Tidlegare i år blei han tildelt P2-lyttaranes romanpris 2021 for Kvar dag skal vi vere så modige. Han er også Husdramatikar ved Dramatikkens Hus.

Lørdag 11. februar

Oppegaard Rock Club

Big Platfoots

Sal 4 i Kolben

Klokken 18.00

Big Platfoots er et Oslo-basert band med røtter tilbake til tidlig 70-tall. De har spilt rock`n roll-låter fra 50-tallet og oppover. Dagens besetning er den samme som den var på første halvdel av 80-tallet. Repertoaret er fra samme periode med 50-tallslåter fra Elvis og Eddie Cochran, 60-tallslåter fra Stones og Beatles, og 70- og 80-tallet er representert med låter fra Dr. Feelgood, The Blasters, ZZ top - samt mange flere. Bandet består av Leif Haugen på gitar og vokal, Tom Andresen på gitar, Helge Breivik på trommer og Terje Sunnaas på bass.

Onsdag 15. februar

Seniorakademiet

Folkerett og krigens retur i Europa

Foredragsholder er Cecilie Hellestveit, konflikt- og folkerettsforsker og forfatter

Sal 1 i Kolben

Klokken 11.00

Onsdag 15. februar

Brageteatret

Stor cis-energi

Sal 2 i Kolben

Klokken 19.00

Brageteatret presenterer ungdomsforestillingen Stor cis-energi, som belyser et tema som skaper noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: transtematikk. Det er personalmøte på en videregående skole, og lærerne har mange punkter de skal snakke om. Så dukker et uvanlig spørsmål opp, en av elevene har bedt om å få spille på fotballaget til det motsatte kjønnet. Hvordan skal skolen håndtere dette? En lærerstab, ledet av en meget tydelig sosiallærer, kastes inn i en diskusjon som forsøker å være prinsipiell, men ender personlig og privat.

Onsdag 15. februar

Foredrag

Amerikansk armageddon med Thomas Seltzer

Sal 1 i Kolben

Klokken 19.00

Da rasende Trump-tilhengere en januardag i fjor stormet den amerikanske kongressen for å hindre overføringen av presidentvervet til Joe Biden, satt en hel verden med hakeslepp og trodde ikke sine egne øyne. I dette foredraget forteller han hvorfor han så dette komme, og hvor han ser sitt fedreland USA og det amerikanske prosjektet gå videre herfra. Det er ingen lystig fortelling, men desto viktigere pensum for enhver nordmann som gjerne vil forstå dette merkelige landet i vest vi alle trodde vi kjente så godt.

THOMAS SELTZER: Rockelegenden Thomas Seltzer kommer til Kolben 15. februar.
THOMAS SELTZER: Rockelegenden Thomas Seltzer kommer til Kolben 15. februar.

Torsdag 16. februar

Foredrag

Om Politiets nasjonale beredskapssenter

Biblioteket i Kolben

Klokken 19.00

Gratis

Velkommen til foredrag om Politiets nasjonale beredskapssenter, og dets innhold og funksjon i samfunnet. Målet med politiets nasjonale beredskapssenter er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser, og å skape trygghet for befolkningen. Beredskapssenteret tilbyr treningsfasiliteter for beredskapsressursene, livvakttjenestene og for innsatspersonell fra politiets tolv politidistrikt. Begrenset antall plasser. Gratisbilletter hentes ut på biblioteket eller kolben.no.

Torsdag 23. februar

Jazzkonsert

Kullebunden Jazz: Kristin Asbjørnsen

Sal 2 i Kolben

Klokken 19.30

Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en helt unik konsertopplevelse med Kristins nye kvartett; i et gitarist-mestermøte med Olav Torget og Eivind Aarset og den eminente Anders Engen på perkusjon & piano. Kristin har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris og Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk.

NB: Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS