FIKK STORFINT BESØK: Oppegård- og Kolbotn-jentene kunne juble sammen med landslagstrenerne etter kampen.
FIKK STORFINT BESØK: Oppegård- og Kolbotn-jentene kunne juble sammen med landslagstrenerne etter kampen.

Håndballjenter fikk sjokk-besøk

Jentene fra Oppegård og Kolbotn 2009 fikk seg en stor overraskelse da landslagstrenerne i håndball dukket opp til vennskapskampen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi samles for å feire at idretten er på vei tilbake. Vi skal lage en forrykende festforestilling, og jeg gleder meg til å se ungene spille håndball igjen. Jeg har lyst til å være med å inspirere, sa Christian Berge, trener for Norges herrelandslag i håndball.

BLE OVERRASKET: Disse tre, og alle andre, ble helt sjokkert da de så hvem som skulle være trenere.
BLE OVERRASKET: Disse tre, og alle andre, ble helt sjokkert da de så hvem som skulle være trenere.

I lang tid har hallene stått mer eller mindre ubrukte og idrettene hatt et langt avbrekk på grunn av korona. Nå var det på tide å fylle Langhushallen til randen med idrettsglede.

Torsdag 23. september arrangerte Norges Håndballforbund og Opel en vennskapskamp mellom Kolbotn og Oppegård J09.

Fikk sjokk-besøk

Men lite visste de håndballglade jentene hva som ventet dem. Kveldens kamp skulle nemlig bli ledet av Christian Berge, trener for Norges herrelandslag i håndball og Thorir Hergeirsson, trener for Norges kvinnelandslag i håndball.

– Breddeidretten er helt avgjørende. Det er der alt starter. Dessverre har den fått lide av covid og aktiviteter, treninger og arrangementer har blitt avlyst og fellesskapet blitt mindre. Nå er vi ivrige etter å starte, og denne kvelden er en perfekt start, sier Thorir Hergeirsson.

Langhushallen var rigget for en skikkelig fest for å markere at idretten for barn og unge endelig er i gang igjen med lysshow, lydanlegg og røykmaskiner. Ut av røyken kom landslagstrenerne til jentenes store overraskelse. Flere hoppet av glede da de fikk se forbildene entre hallen.

STYRTE KIL: Christian Berge, landslagstrener for herrelandslaget, hadde ansvaret for Kolbotn.
STYRTE KIL: Christian Berge, landslagstrener for herrelandslaget, hadde ansvaret for Kolbotn.

Ble inspirert

Trenerne fikk tydelige se at gleden over å kunne spille igjen var stor.

– Jeg blir inspirert av å se de unge spille. De har ikke agendaer, men driver med lek og moro. Jeg håper vi i kveld har inspirert og motivert de unge til å drive med håndball, og gitt dem en boost i oppstarten etter pandemien, sier Hergeirsson.

– Jeg synes idrett er fantastisk, og det skal være en arena som er åpen for alle. Den største jobben vi som trenere kan gjøre er å skape så morsomme treninger, at barna vil komme igjen, sier Berge.

Stor opplevelse

Og det var en stor opplevelse, er det ingen tvil om. Slik beskriver trenerteamet til Oppegård-jentene begivenheten.

«Spillerne til Oppegård J12 var kalt inn til et arrangement som het Tidenes treningskamp. Alt de fikk vite var oppmøtetid- og sted, så det var en spent gjeng som møtte opp utenfor Langhushallen for testing. Noen gruet seg litt, kamper mot Kolbotn er alltid tøffe, og det var litt skummelt og uvant med alle kameraene. Etter noe som føltes som en evighet åpnet dørene til hallen åpnet seg omsider, og spillerne ble møtt av røyk, lys, musikk og kubjeller - akkurat som på landslagskamp! Nervene forsvant som dugg for solen og fra da og ut var alt var bare gøy! Da det noen minutter senere ble avslørt at kampens trenere var ingen ringere enn landslagstrenerne Thorir Hergeirsson og Christian Berge, gikk stemningen blant spillerne virkelig i taket. Med landslagstrener Thorir på benken som motivator og veileder, ble det en once-in-a-lifetime opplevelse for jentene våre. «Den beste dagen i livet mitt» sa en av spillerne på vei ut av hallen, så at det faktisk ble tidenes treningskamp føler vi oss ganske sikre på.

Takk til Kolbotn J12 og arrangør Opel for en virkelig unik opplevelse vi vil leve lenge på! Det var ekstra verdifullt å kunne dele denne opplevelsen sammen som lag, etter alle treninger i kohorter og avlyste kamper.»

PROFT OPPLEGG: Oppegård- og KIL-jentene syntes det var stas med det proffe opplegget.
PROFT OPPLEGG: Oppegård- og KIL-jentene syntes det var stas med det proffe opplegget.
Powered by Labrador CMS