ARRANGERER: Niklas Erdal er klar for å arrangere ny festival.
ARRANGERER: Niklas Erdal er klar for å arrangere ny festival.

Klart for ny runde med Hellbotn

Hellbotn Metalfest 2022 arrangeres på Kolbotn siste helgen i august. Du er herved «advart».

Publisert Sist oppdatert

Fredag 26. august maler, tradisjonen tro, Hellbotn Metalfest Kolbotn svart igjen. Som vanlig går kommunens hardeste festival over to dager og lokasjon er som alltid Kolben i Kolbotn sentrum.

Hellbotn kan skilte med to headlinere i år, en på fredag og en på lørdag. Førstemann ut er Destruction, de tyske thrash-legendene som i år feirer 40 års jubileum og som i den anledning legger sin eneste konsert i Norge til Hellbotn.

– Vi antar at dette blir litt av et show, det gledes! På lørdag får vi besøk av Nifelheim; sagnomsuste svenske tvillinger med venner som har holdt det svart og hardt siden 1990. Dette blir litt av en konsertopplevelse!

Kontroversielle finner

Arrangørene gleder seg også stort til Impaled Nazarene, finsk extreme-metal på sitt verste, og dermed også sitt beste.

Dette er for øvrig et band som har et litt kontroversielt rykte grunnet innholdet i tekster og uttalelser de skal ha gitt tidligere i karrieren.

SINTE FINNER: Impaled Nazarene spiller på Hellbotn på lørdag.
SINTE FINNER: Impaled Nazarene spiller på Hellbotn på lørdag.

Da vi konfronterte arrangør Erdal med dette, forklarte han at det var en løype de allerede hadde gått opp og klarert.

– Vi har vært i kontakt med både bookingbyrå, kommunen, fylkeskommunen og politiet, og konkludert med at bandet er innenfor rammene. Det er ikke noe hold i påstandene om at de skal være verken homofiendlige eller høyreekstreme, men de bråker fælt og er provoserende, sier han.

– Snille gamle gubber

Erdal er absolutt ikke redd for at band som skriver kontroversielle eller provoserende tekster skal tiltrekke seg «uønskede publikummere» til Kolbotn heller.

– Det er niende gang vi arrangerer og har aldri hatt noen problemer her. Men det er black og death metal dette og tekstene inneholder både dreping av kristne, plyndring av engler og andre provoserende grusomheter. Det høres sikkert skummelt ut, men egentlig er vi en gjeng snille gamle gubber som tar oss en øl mens vi står og nikker til høy musikk, avvæpner han.

Han legger likevel inn noen siste ord om saken.

– Vi tar det på alvor, men med knusende ro. Dette er show, underholdning og kunst. Og kunst skal provosere, sier Erdal.

Lokale band

Som alltid spiller også noen lokale helter på Hellbotn, og i år er det doombandet Magmakammer tungrockbandet Canoon som skal forsvare Kolbotns ære.

– Vi er stolte av årets line-up som vi mener kan imponere selv de særeste metalhuene med sin perfekte sjanger-mix. Hele seks band er fordelt på de to scenene per dag. Line-up fredag er Destruction, Myrkskog, Koldbrann, Vemod, Magmakammer og Reptillian. Lørdagens line-up er Nifelheim, Impaled Nazarene, Deathhammer, Diskord, Inculter og Canoon. I tillegg til DJ Metalbastard som også vil komme og lage litt støy.

Som tidligere år samarbeider Hellbotn Metalfest med Katakomben, som i tillegg til å ha en egen plate-stand i lokalet også hjelper banda med å få solgt merch.

Når det gjelder mat stiller O´Learys Kolbotn med egen Hellbotn-meny som alle besøkende med festivalbillett kan få kjøpt i restauranten.

Billetter kjøpes på denne linken.

Powered by Labrador CMS