ARRANGERER: Hågen Toverud, Nicklas Erdal og Mette Erdal står bak Hellbotn Metalfestival.
ARRANGERER: Hågen Toverud, Nicklas Erdal og Mette Erdal står bak Hellbotn Metalfestival.

Nå setter helvetet i gang igjen

En helvetes god line up trekker folk fra hele verden til Hellbotn Metalfestival. Ikke gå glipp av årets metalfest!

Publisert Sist oppdatert

Det blir Canoon bra når Hellbotn Metalfest inntar Kolben i august i år. Programplanen til Hellbotn er allerede klar, og billettsalget er godt i gang. Skal du sikre deg festivalbillettene bør du raska på, for av disse er det bare 130 igjen. Og snart slippes dagspassene også.

SPILLER PÅ HELLBOTN: Det finske black metal bandet Impaled Nazarene spiller på Kolben i år.
SPILLER PÅ HELLBOTN: Det finske black metal bandet Impaled Nazarene spiller på Kolben i år.

Programplan for Hellbotn 26. - 27. august.

Det viktigste først. Dette er bandene som skal spille i år.

– I år er det Magmakammer og Canoon som står for de lokale banda, forteller Nicklas Erdal, som sammen med kona Mette Erdal og Hågen Toverud står bak arrangementet som samler metalinteresserte fra Kolbotn og hele veien til Australia.

– Av store band blir det tre fra utlandet. Disse er Destruction (tysk trash), Nifelheim (Svensk thrash), og det Finske black metal bandet Impaled Nazarene på toppen. Vi har Vemod og Koldbrann som dekker Blackmetal og sammen med Myrkskog (Deathmetal) er disse gode, norske trekkplaster. I tillegg har vi også Diskord, Deathhammer, Inculter og Reptillian som alle er norske gode Death og trash band, opplyser Nicklas.

Der har du programmet, og det er jo ikke småtterier heller, så da må en jo undre seg hvordan i all verden to pedagoger fra Kolbotn klarer å dra sammen en festival som dette år etter år.

LOKALT BAND: Magmakammer spiller på årets hellbotn festival.
LOKALT BAND: Magmakammer spiller på årets hellbotn festival.

– Det er publikum som gjør at vi kan drive.

– Vi er avhengig av at folk kommer. At publikum kjøper billetter og kommer til Kolbotn utgjør hovedinntektskilden til festivalen. Det er publikum som gjør at vi kan drive, forklarer Nicklas.

– Det er mange festivalbilletter igjen, men vi har solgt bra også. Når vi slipper dagsbillettene, går det nok mer. Det lønner seg her som på Kick offen å sikre seg billetter på forhånd. Hellbotn har vært utsolgt de siste åra. Det ligger godt an, men vi er selvfølgelig avhengig av at folk kommer, og vi håper at mange av de som bor på Kolbotn og rundt om kring her tar seg turen. Skal vi ha slike festivaler er vi avhengig av at folk støtter opp under det.

Nicklas forteller at dagsbillettene slippes digitalt i nær fremtid, men minner om at det ikke er flere enn 130 festivalpass igjen, så vil du sikre deg disse er det bare å kaste seg over tastaturet.

– Noen kommer faktisk bare for å møte folk og ha det trivelig. Vi har ulike sjangre, og det gjør at noen tar en pauser fra konsertene og er bare er sosiale isteden, forteller Mette Erdal.

SNART NY EP: Canoon spiller på årets Hellbotn festival og slipper snart ny EP. Bilde fra Hellbotn 2019.
SNART NY EP: Canoon spiller på årets Hellbotn festival og slipper snart ny EP. Bilde fra Hellbotn 2019.

– Vi har alltid hatt lokale band

Lokale band står sterkt når Hellbotn planlegges. I år er det Canoon og Magmakammer som representerer Kolbotn.

– Vi har alltid har lokale band, og det skal vi alltid ha. Jeg tror det er litt viktig at det fortsetter å være sånn også. Men så har vi også tenkt nytt i år. VI har satset på færre, men større band. I år blir det 6 band pr dag. Det blir spennnde å se hvordan det slår ut, sier Nicklas.

Lokal bandet Canoon jobber for å kunne levere ny EP før Hellbotn.

– Den kommer forhåpentligvis før sommerferien, og der blir både Hellbotn og Oppegård avis namedroppa i et par av låtene, avslører bandmedlem Ole Beyer.

REDDER KULTURLIVET: Nicklas Erdal fleiper med at Hellbotn Metalfestival redder den harde delen av kulturlivet på Kolbotn.
REDDER KULTURLIVET: Nicklas Erdal fleiper med at Hellbotn Metalfestival redder den harde delen av kulturlivet på Kolbotn.

Tar ikke utbytte

Arrangørene er opptatt av musikk og fellesskap, og det vil kanskje overraske mange at de selv ikke tjener noe på arrangementet.

– Vi tar ikke utbytte. Alt går tilbake til kassa til neste år, sier Mette.

– Vi fikk faktisk støtte fra Viken fylkeskommune i år. Det er vi kjempeglade for. Det er vi også avhengig av, å få støtte. Og så er vi avhengig av det lokale næringslivet, at vi får spons derfra også. Og forresten, det er selvsagt viktig med støtte til barn og ungdom og idrett og sånt, men det hadde vært hyggelig med støtte til kulturlivet også, sier Nicklas håpefullt.

Det ivrige ekteparet forteller at de nylig har fått sponset plakater til festivalen.

– Rolf Ottesen AS sponser oss med plakater. Det er jo fint, sier Nicklas fornøyd mens kona legger til at de er veldig fornøyde med samarbeidet med Kolben også.

LOKALE KREFTER: Mange lokale krefter bidrar til at Hellbotn blir en realitet. Her er noen av dem. Fra venstre: Hågen Toverud, Tuva Watz Thorsen, Mette Erdal, Nicklas Erdal, Jan Steinsland, Ole Beyer, Olav Knutsen, Dj Metalbastard.
LOKALE KREFTER: Mange lokale krefter bidrar til at Hellbotn blir en realitet. Her er noen av dem. Fra venstre: Hågen Toverud, Tuva Watz Thorsen, Mette Erdal, Nicklas Erdal, Jan Steinsland, Ole Beyer, Olav Knutsen, Dj Metalbastard.

Samler verden på Kolbotn

Som kjent har det vært et smått aggressivt virus ute og herjet i en lang stund nå, og på grunn av dette ble arrangementet i fjor solgt med begrenset billettsalg.

Kick off 11. juni:

Årets band: Dold Vorde Ens Navn, Tilintetgjort, Stryknin og Higgs Boson.

Billettpris: 200,- (250 i døra), Billetter til kick off og festivalen kjøpes her

Det blir uteservering, og DJ Metalbastard og Dj Snowflake står for musikken.

Plass til 100 stk, så kjøp billetter på forhånd om du vil sikre deg inngang og få en liten reduksjon i prisen.

– Det vi så i fjor var at det var mange lokale metalfolk som kom. Det var gøy å se at det kom kompisgjenger fra Langhus, Ski og Nesodden. Follo samlet seg litt. Det var også fordi det var korona og ikke like lett for andre å reise inn, men flere trosset allikevel pandemien. Vi hadde både tyskere og italienere her i fjor, forteller Nicklas.

For Kolbotns lille, store metalfest har hatt sin del internasjonale besøkende, og fordi det kommer mange langveisfra har festivalen en egen avtale med Quality hotell, like borti svingen for festivalen.

– Hotellpakka er faktisk utsolgt. Vi er heldig og har det lokale næringslivet med oss. Quality hotell sponser oss med rom, og O´Learys sponser med mat. Mange lokale krefter bidrar. Og vi har eget Hellbotn øl fra Ølsmia. Den siste hotellpakka gikk faktisk til en fra Australia. Det er gøy at vi trekker folk, sier Nicklas fornøyd.

I år satser de også på å blant annet filme litt, og ha intervjuer som legges ut på blant annet YouTube, for å spre at de finnes.

– Men vi ønsker at lokale folk kommer, poengter Mette.

Kick off: Dj Metalbastard er Dj på Kick off 11. juni. Han er også god på å rydde.
Kick off: Dj Metalbastard er Dj på Kick off 11. juni. Han er også god på å rydde.

Kick off og gode naboer

Under Kick off er det gjennom årene blant annet Dj Metalbastard som har sørget for musikken når de svartkledde samles utenfor sal 4, og han er en slik grei kar at han har spurt (tilfeldige) folk som bor i nærheten av Kolben om de har vært plaget med bråk fra festivalen. Så til naboene som med skrekk og gru leser dette og frykter at dette blir bråkete greier kan han berolige med en tvilsom statistikk.

Dj kveld på Kniven:

DJ kveld på Kniven i Oslo, 2 uker før Hellbotn.

Uformelt treff med salg av Hellbotn øl.

– Vi har faktisk fått tilbakemeldinger på at naboene ikke hører noen ting. Og vi er flinke til å rydde opp etter oss også, poengterer Dj Metalbastard ganske så fornøyd med miljøet han er en del av.

– Det er jo innendørs. Men det er jo spesielt da, at folk kommer fra hele verden. Det er så kult når svartkledde folk sitter på O´Learys og snakker tysk og fransk, det er veldig spesielt. Og de får sjokk når de oppdager at de kan snakke til bandmedlemmene. Dette er jo flinke folk, og noen har store navn både her og utenlands. Det glemmer jo vi litt som er så tett på dem, men man minnes jo på det når folk kommer langveis fra og får treffe dem her på Hellbotn, sier Herr Nicklas.

For det er god stemning på Hellbotn. Og arrangørene holder fest for de frivillige etterpå.

– Vi trenger alltids flere frivillige. Folk som kan være med å rigge litt, og stå i baren og sånt. Om du vil bidra, eller sponse kan du ta kontakt her: hellbotn@sou.no

Spotify

Hellbotn slapp i fjor Hellbotns egen spille liste som tar for seg banda på årets festival. Det var populært, og det skal de gjenta i år, finner Nicklas ut mens intervjuet pågår. Lista kan du høre på før festivalen, og Nicklas lover at det ikke tar lang tid før lista er ute, så husk å sjekke Spotify aktivt den neste tiden.

Powered by Labrador CMS