GRATIS OG LÆRERIKT: Det lokale arrangementet starter klokken 14:00, med oppmøte ved Kolben kulturhus. Ruten vil gå opp til Slalåmbakken og tilbake. Arrangementet er gratis og passer for folk i alle aldre.

– Bli med på humlejakt på Kolbotn!

Humleekspert Sturla Kristoffer Naas Johansen inviterer alle interesserte til å bli med på humlejakt klokken 14:00 førstkommende lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Det er humleforeningen La Humla Suse som arrangerer humlejakt i alle landsdeler på dagen for Den Store Artsjakten, lørdag 4. juni. Formålet med arrangementet er å bidra med artsregistrering av humlene.

– Lær å bli en folkeforsker og bidra til at kunnskapen om våre humlearter styrkes. Det finnes nemlig store kunnskapshull når det gjelder det vi vet om humler og andre insekter. Artsregistrering er noe av det viktigste vi kan bidra med i kampen mot tap av arter og nedbygging av gode leveområder, sier Sturla Kristoffer Naas Johansen (46) fra Solbråtan.

46-åringen er kjent som den lokale humleeksperten som kan mye om humler. Han har vært aktiv som frivillig humleguide og foredragsholder i La Humla Suse siden 2014, kun året etter at denne humleforeningen ble stiftet. Nå jobber han også for dem ved siden av den vanlige jobben.

BEST PÅ HUMLER I OPPEGÅRD: Det er ikke bare-bare å bygge en humlekasse eller å velge en riktig modell av de utallige som finnes på markedet! Oppegård Avis har tidligere skrevet om anbefalingene fra den lokale humleeksperten Sturla Kristoffer Naas Johansen.

Slalåmbakken og tilbake

Det lokale arrangementet starter klokken 14:00, med oppmøte ved Kolben kulturhus. Ruten vil gå opp til Slalåmbakken og tilbake.

– Arrangementet er gratis og åpent for alle, helt uavhengig av forkunnskaper og alder. De 50 første som møter opp får en kul humlepins til jakkeslaget, sier Naas Johansen.

Han vil gjerne lære bort det han vet om humler, og hjelpe folk med å finne og registrere humlearter her lokalt. Det sistnevnte er en viktig innsats som kan gi forskerne bedre data om humler i vår kommune.

– Sammen putter vi humleprikker på Norgeskartet! sier den engasjerte humleeksperten.

Rundt 30 ulike arter

Visste du at det finnes 35 ulike humlearter i Norge? Potensielt kan man finne alle disse artene her lokalt med unntak av seks til syv arter, hvorav de fleste lever i fjellet.

– Her på Kolbotn kan man finne nærmere 30 ulike humlearter. De vanligste artene er nok åkerhumle, lys og mørk jordhumle, markhumle, steinhumle og trehumle, sier Naas Johansen.

Les også: Slik lokker du humlene til hagen din

Powered by Labrador CMS