Tårnåsen skole

KJØPTE BILDE: Rektor Nina Sæthre ved Tårnåsen skole ble helt forelsket i Lisa Aisatos bilde «God nok». Nå skal bilde henge på skolen som en påminnelse om å være god nok.

– Husk at dere er gode nok

Rektor Nina Sæthre stortrives med å dyrke hverdagshelter på Tårnåsen skole. Inspirasjonen har hun hentet fra Lisa Aisatos kunst.

Publisert

Da Sæthre var på hytta i Hvaler i sommerferien, besøkte hun galleriet til Lisa Aisato på Skjærhalden. Aisato, som er oppvokst i Oppegård kommune, er en anerkjent i både Norge og utenfor Norges grenser som illustratør, forfatter og billedkunstner.

– Jeg har alltid elsket bildene hennes. Da jeg så bildet «God nok», så jeg elevene våre, men også personalet, foresatte og hele skolen. Bildet kostet 4.305 kroner inkludert ramme, så jeg dro tilbake til hytta for å tenke meg litt om, men kort tid etter kom jeg tilbake og kjøpte bildet, og jeg angrer ikke et sekund, sier Nina Sæthre.

Les også: Suksessduo Lisa + Maja skapte «Snøsøsteren»-feber

Hverdagshelter

– Husk at dere er gode nok og at alle dere er helter, sa hun på første skoledag da hun viste Aisatos bilde til elevene og personalet ved skolen, og snakket om hva det betyr å være god nok. Sistnevnte mener hun er et meget aktuelt tema for mange.

– Hverdagshelten er den som inkluderer. Mange barn har lyst til å inkludere, men de vet ikke hvordan. Vår oppgave er å lære dem hvordan det kan gjøres, sier Sæthre.

UTSTILLING: Arbeidene til elevene har blitt vist frem mandag denne uken.

Siden skolestarten har hele skolen jobbet med bevisstgjøring av elevene om å være god nok. Elevene storkoste seg med oppdraget. Prosjektet har resultert i mange bilder, tekster og andre kreative arbeider, som har blitt vist frem på en utstilling mandag denne uken.

Se flere bilder fra utstillingen i en bildeserie lengre ned i saken.

Les også: Varmet hjerter til store og små med flott fakkelmarkering

Sprudlende engasjement

– Hverdagshelten er den som inkluderer.

Nina Sæthre, rektor ved Tårnåsen skole

Det er viktig å inkludere, og det er ingen tvil om at rektoren ved Tårnåsen skole har et sprudlende engasjement for saken.

Engasjementet hennes smitter fort over på personalet og foresatte som samarbeider godt om et godt læringsmiljø på skolen.

BLE OMFAVNET AV KJÆRLIGHET: Rektor Nina Sæthre gir mye varme til elevene. Dette setter de stor pris på.
ALLTID ÅPEN: Døren til rektoren er alltid åpen.

Fakkelmarkeringen fredag forrige uke var et godt eksempel på det flotte samarbeidet. Da arrangementet var ferdig og Oppegård Avis skulle gå, så vi hvor godt rektoren er likt av elevene ved skolen. Da de minste elevene så rektoren ved inngangen, ropte de navnet hennes og løp til henne så fort de kunne for å gi henne mange klemmer.

Les også: Lisas kruseduller

Elever om mobbing

– Vi har et veldig bra miljø på skolen, men det viktig å ha slike markeringer for å vise at vi er venner alle sammen og at vi er gode nok, sier Stella Waalmann Eriksen (11).

– Jeg føler at miljøet på skolen blir bare bedre og bedre, sier Sarah Vestgård Hanssen (11).

ENGASJERTE BARN: Det var mye enasjement da Oppegård Avis snakket med elevene om mobbing og trivselen på skolen.

Oppegård Avis har snakket med disse to og flere andre barn på skolen. Alle vi har snakket med sier de kjenner noen som ikke har det bra på skolen og som ikke føler seg inkludert, men at det handler om et fåtall.

– Jeg tror det er mest gutter som mobber. De prøver å virke tøffere enn de er. Uansett om det handler om gutter eller jenter, er det viktig å gjøre noe. Si ifra og ta grep hvis du ser mobbing. Ikke bare se på det.

Jørgen August Sønstebø (11)

– Jeg tror det er mest mobbing på 7. trinn. Det er kanskje mest på grunn av klespress og at de som mobber tror de er kule, sier Christina Rognerud (12), som var konferansier sammen med Jørgen August Sønstebø (11).

– Viktig å ta grep

– Jeg tror det er mest gutter som mobber. De prøver å virke tøffere enn de er. Uansett om det handler om gutter eller jenter, er det viktig å gjøre noe. Si ifra og ta grep hvis du ser mobbing. Ikke bare se på det, oppfordrer Jørgen August.

11-åringen sier han blir veldig lei når han hører om mobbing.

– Jeg lurer på hvordan foreldrene til disse barna ikke klarer å se at barna ikke har det bra. Jeg tror det hjelper mye å legge merke til endringer, for eksempel hvis barna plutselig er stille og ser triste ut når de kommer fra skolen, eller hvis de plutselig fått skrubbsår eller blåmerker. Foreldrene kan alltid spørre hva som har skjedd på skolen. Det er viktig å snakke mye sammen og engasjere seg i barnas hverdag, sier han.

– Mobbing kan jo ikke alltid sees utenfra på personen som blir mobbet, sier Aurora Pladsen Midtgård (11) og får støtte av mange. 

Sjekk de flotte bildene fra utstillingen!

 

Powered by Labrador CMS