KOLBOTNVEIEN 47: Her lette kommunen etter vannlekkasjen i går, men i formiddag var det ingen VA-aktivitet å spore i området.

Ikke stoppet 

Kommunen har ikke funnet vannlekkasjen i Kolbotn sentrum. Imens lekker det nesten en halv million liter vann i døgnet. Et eller annet sted. 

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har i dag forsøkt å få kommunen i tale i forbindelse med vannlekkasjen i Kolbotn sentrum, men vi har ikke fått de store svarene, men klokken 13.48 fikk vi en sms med en oppdatering: 

– Vi har ikke funnet lekkasje. Søker videre på mandag, lyder SMSen fra Bjørn Arne Hansen i som er produksjonsplanlegger i Vann og avløp i Nordre Follo kommune.

Liten lekkasje – eller?

Han sier på telefon at de antar lekkasjen er det de omtaler som liten i gamle Oppegård-sammenheng.

– Vi antar at lekkasjen ligger på rundt 5 liter pr. sekund, som egentlig er en liten lekkasje i den store sammenhengen, sier han til Oppegård Avis. 

5 liter pr. sekund tilsvarer 432.000 liter vann i døgnet. Det betyr at det lekker ca. 1,669,200 liter vann frem til mandag klokken 12.00 fra denne saken ble skrevet. Til sammenligning rommer det store bassenget i Sofiemyrhallen 650.000 liter. 

For å leke litt mer med tall koster lekkasjen kommunen ca. 6.510 kroner i døgnet, om vi bruker tallene på innkjøpsprisen på vann fra Oslo kommune, som kommunen viser til i denne saken. 

Powered by Labrador CMS