KLAR: På lørdag åpner Ludvig Daae Ingierkollen for sesongen.

Åpner bakken på lørdag

Norges mest kjente alpinbakke-sjef, Ludvig Daae, er endelig klar for å ønske små og store velkommen til Ingierkollen.

Publisert

– Lørdag klokken 11 åpner vi. Da lover jeg meget gode forhold, sier Daae, som de siste ukene har blitt kjent langt utenfor Oppegård gamle kommunegrenser. Det er takket være Helene Olfasens megahit «Ludvig Daae».

Nå er det derimot på tide å «komme seg på jobb igjen». Og det har Daae gjort.

Forrige helg var det kuldegrader nok til å begynne å produsere kunstsnø, så nå er det endelig duket for sesongstart for lokale alpinister.

Det er imidlertid ikke bare glede forbundet med sesongåpningen.

– Ren mafiavirksomhet

Sesongåpningen skulle egentlig utelukkende vært en gledens dag, men Daae innrømmer at det er et stort hår i suppa at strømprisene er rekordhøye.

– Det er ikke bare jeg som er bekymret for strømprisene. Hele bransjen er det. Vi kjører jo i størrelsesorden 400-500 kilowatt per time når vi produserer snø og tar du er snitt på 400 kw når prisen er fire kroner, så får du en regning på 38 000 kroner per døgn, tordner han.

For ja, er det én ting som gjør alpinbakkesjefen mer forbanna enn kø i heisen, så er det strømprisene.

– Prissettingen går mafiaboss Tony Soprano en høy gang. Dette er ren mafiavirksomhet. Strømselskapene stjeler fra det norske folk og det er helt vilt at de får lov, mener Daae.

Nå, når prisen kryper opp mot fem kroner «kilowatten» stenger han rett og slett kunstsnøproduksjonen.

– Vi kan leve med det i en kort periode for å åpne bakken, men vi kan ikke drive å snølegge i tide og utide. Nå har vi stengt fordi strømmen er på topp igjen. På fem kroner kan vi ikke kjøre, sier han til Oppegård Avis.

Takknemmelig

Nylig ble det startet en Spleis-aksjon for å bidra med å dekke de enorme kostandene det lokale alpinanlegget har for tiden. I skrivende stund har det kommet inn i overkant av 29 000 kroner.

– Jeg er både veldig takknemlig og veldig rørt på samme tid. Jeg håper det setter fokus på hvordan dette rammer hele bransjen, for det gjelder ikke bare oss. I Bærum har kommunen gått ut og garantert ekstrabevilgninger for å dekke inn noen av de ekstraordinære kostnadene, og jeg håper på noe av det samme her, sier Daae.

– Kjendislivet er oppskrytt

De siste dagene har det være uendelig mange arbeidsoppgaver, maskiner som har stoppet og deler som har manglet. Daae har derfor knapt rukket å høste fruktene av sin ferske kjendistilværelse.

– Haha, kjendislivet er oppskrytt. Jeg hadde kanskje trodd at damene ville stå i kø, men så langt har det vært tynne greier. Jeg får heller håpe at det resultater i masse besøk på lørdag og utover sesongen, så drar i alle fall businessen her nytte av det, fleiper han.

Powered by Labrador CMS