JULEGLEDE: Anne Solhaug er vår første mottaker av juleglede. I tiden frem mot jul deler ut vi ut nye blomster hver uke.
JULEGLEDE: Anne Solhaug er vår første mottaker av juleglede. I tiden frem mot jul deler ut vi ut nye blomster hver uke.

– Det er verdens morsomste jobb

Møt dama som gir av seg selv, liker å oppfylle andre folks ønsker og som har store planer for Frivillighetens år.

Publisert Sist oppdatert

I ukene frem mot jul vil Oppegård Avis gi en juleglede til folk i gamle Oppegård som gir av seg selv, står på for andre, og gjør en ekstra innsats.

Første person vi har valgt ut er Anne Solhaug, leder av Frivilligsentralen på Kolbotn.

Har verdens beste jobb

Det er ingen stor hemmelighet at hun gir mye av seg selv i jobben sin og jobber mye ekstra.

– Jeg prøver å holde arbeidstidene mine, men dette er verdens morsomste jobb, så det er ikke alltid så lett, sier Solhaug.

Likevel har hun planer om å ta en lang ferie i julen og feire julaften med familie. Først må hun bare sørge for at så mange som mulig har noen å feire jul med, for hun synes det er så stusselig når noen ikke har noen å være med i jula. Derfor har Frivilligsentralen skapt en button som de håper skal bidra til mindre ensomhet.

6. desember skal de gå rundt på Kolbotn Torg for å vise den fram og dele den ut.

Store drømmer

Solhaugs ønsker for det nye året er store. 2022 er Frivillighetens år, og da skal det settes et enda større fokus på de frivillige organisasjonene.

– Uten frivillige, stopper Norge, sier hun.

Hun oppfordrer derfor flere til å melde seg som frivillige, og sier at man kan jobbe så ofte eller så sjeldent som man vil. Det spiller ingen rolle om det er en dag i uka eller en gang i året.

FÅR ROS: Ordfører Hanne Opdan var ikke vanskelig å be da vi spurte henne om å beskrive innsatsen Anne Solhaug gjør.
FÅR ROS: Ordfører Hanne Opdan var ikke vanskelig å be da vi spurte henne om å beskrive innsatsen Anne Solhaug gjør.

– Noen tror at man må være her hver dag, og sånn er det ikke, oppklarer hun.

Roses av flere

Det er ikke bare Oppegård Avis som har fått med seg jobben Anne Solhaug gjør for andre. Vi har derfor bedt to personer som kjenner henne godt, om å beskrive henne.

Ordfører Hanne Opdan:

– Jeg kjenner Anne som et svært engasjert menneske med stort hjerte og omsorg for andre. Hun er kreativ og evner engasjere andre. Anne blir satt stor pris på av alle rundt seg.Jeg gratulerer Anne med en velfortjent oppmerksomhet.”

Mona Egén Mobæk, en av de mange frivillige i Frivillighjelpen:

Juleglede fra Oavis:

I ukene frem mot jul vil Oppegård Avis gi en juleglede til folk i gamle Oppegård som gir av seg selv, står på for andre, og gjør en ekstra innsats. Blomstene er sponset av Blomster Outlet Kolbotn i det gamle Sentrumsbygget.

– Frivilligsentralen i Oppegård, det er Anne det! Anne er i denne sammenheng rett kvinne på rett plass. Hun møter alle med et smil, hun ser alle, ser potensialet i alle. Anne er glad i mennesker og er god til å samhandle med alle. Hun er kreativ, et oppkomme av gode idéer og hun har evnen til å gjennomføre. Anne, takk for at du er du og at jeg får samarbeide med deg!

– Å, det var kjempekoselig. Jeg blir helt rørt jeg nå, sier Solhaug.

Som vi både vet og hører, er Anne Solhaug en person som gir mye av seg selv, og det beviser hun også på slutten av intervjuet. Blomstene skal hun nemlig bruke til å pynte opp med på Frivilligsentralen.

Powered by Labrador CMS