SPALTIST: Knut Oppegaard er lokalpolitiker, Oppegårdmila-ildsjel og mangeårig spaltist i «Slik har vi det nå».

Egen og andres folkehelse

I sitt bidrag til «Slik har vi det nå»-spalten er Knut Oppegaard innom både kvinnefotball, vanningsrestriksjoner, Gamle Mossevei og valgkamp. Masse lokalt snadder med andre ord.

Søndag hadde jeg gleden av å overvære KIL damene slå Ålesund Fortuna i en spennende og hyggelig kamp på Østre Greverud kunstgress. Ca. 200 tilskuere og en håndfull Ålesundere anført av selveste Ole Gunnar Solskjær overvar kampen.

Jeg har ikke fått med meg så mange kamper gjennom tiden, jeg er generelt mer opptatt av å bevege egen kropp enn å se på andre utøve idrett, men det går an å gjøre begge deler! Jeg tok sykkelen til og fra stadion og fikk både trim og god underholdning. I søken etter «Nordre Follos identitet» håper jeg flere vil slutte opp om sine lokale lag og heie dem frem både med aktiv deltagelse, som publikum, dugnadsfrivillig og økonomisk bidragsyter. Jeg kommer til å bli å se på flere KIL kamper fremover – slå følge da vel!

Det å røre litt på seg er utrolig viktig for egen helse, og man både øker velvære og reduserer sjansen for livsstilsrelaterte lidelser. I tillegg treffer man hyggelige mennesker og får unike opplevelser. Det er store muligheter både for egenorganiserte aktiviteter og for å få prøve seg med startnummer på brystet i kommunen vår. Følg med i avisen og meld deg på. To åpenbare muligheter er Grønliåsen rundt 6. august eller Skiløpet 2. september. Kanskje vi sees?

IVRIG: Knut Oppegaard har i mange år vært primus motor for Oppegårdmila

Vi er inne i den mest hektiske tiden før sommerferien, og det renner på med sommeravslutninger av alle slag. Været har vært upåklagelig, og til slutt kom det også litt regn. Med noen doser til i løpet av uken og så deilig sol igjen, får vi håpe alle kan være fornøyd.

La oss også håpe at vanningsrestriksjonene kan opphøre. Jeg vet det føles litt feil for mange nord i kommunen at restriksjonene også gjøres gjeldende for dem som får sitt vann fra Gjersjøen. Jeg kan love at det er noe kommunedirektøren kommer til å få klar tilbakemelding om før neste runde. Restriksjoner nå oppfattes som relevante av dem som utsettes for dem, og reduksjonen i vannvolum gjelder faktisk kun dem som får vann via vannledningen fra Oslo.

Mange har fått med seg at det er lagt ny asfalt på Gamle Mossevei. Spenningen nå ligger i hvordan veivesenet har tenkt å merke traseen. Jeg hører med til dem som mener at traseen nå gjerne kan forbeholdes myke trafikanter, men vi kommer nok ikke dit riktig ennå. Hvor bred blir skulderen og hvilke begrensninger blir det på motorisert ferdsel?

Det er innført 60 sone, men de som heller ikke respekterte fartsbegrensningene da grensen var 80 km/h, vil neppe la skilt alene begrense seg, og det har vi allerede sett (og hørt). Det er synd om det må flere alvorlige ulykker til for å få til en varig god løsning.

Som politisk aktiv gleder jeg meg over stort engasjement, hyggelige meningsmålinger og spennende valgkamp. Og så håper jeg at flest mulig velger å benytte stemmeretten 11. september (eller i løpet av den lange perioden med forhåndsstemming). Vi trenger et fortsatt aktivt lokaldemokrati.

Til slutt vil jeg si takk til alle hyggelige mennesker jeg traff i miljøgaten på 17. mai, det er alltid utrolig trivelig å se så mange sambygdinger i sin beste stas og med sine bredeste smil! Riktig god sommer!

 

Powered by Labrador CMS