JULEGLEDE: NRK Super kommer til Kolben før jul og vil nok sørge for god (jule)stemning for de minste innbyggerne i Oppegård.
JULEGLEDE: NRK Super kommer til Kolben før jul og vil nok sørge for god (jule)stemning for de minste innbyggerne i Oppegård.

Bunnsolid førjulsprogram

Kolben har en stappfull meny du kan velge fra frem mot jul. Her er den komplette oversikten.

Publisert Sist oppdatert

Liker du kultur? Har du litt tid til overs frem mot jul?

Da vil denne saken garantert gjøre deg glad. Vi har nemlig laget en komplett guide over det som skjer i Kolben helt frem til jul. Ja, så rause er vi at vi har tatt med et par andre kulturelle begivenheter også.

Allerede denne uka blir det både lesestund og et flertalls konserter, og når jula nærmer seg enda mer, kan du forvente å møte både nissen og Bjørn Eidsvåg i kulturhuset. Ta en titt i kalenderen og støtt det rike, lokale kulturlivet.

Seniorakademiet

Onsdag 16. november kl. 11:00

Foredrag, kurs og underholdning! Temaene varierer, og holdes av alt fra politikere til musikere.

Daniel Kvammen

Torsdag 17. november kl. 19:00

Kvammen returnerer til det akustiske formatet med en helt spesiell og intim konsertserie. Med seg har han 20 millioner streams og sine aller flotteste låter i akustisk form.

Olgas Bok v/Leif Ekle

Torsdag 17. november kl. 19:00

Leif Ekle ville utforske muligheten for å skrive et portrett av et helt vanlig menneske. Dette gjorde Olgas Bok til en biografi og minnestund på samme tid. Den er også, ikke minst en vemodig kjærlighetshistorie.

FORFATTER: Leif Ekle kommer til Kolben allerede 17. november.
FORFATTER: Leif Ekle kommer til Kolben allerede 17. november.

Kullebunden Jazz: Espen Eriksen Trio

Torsdag 17. november kl. 19:30

Kjent for sin melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og vakre, lyriske stemninger, er Espen Eriksen Trio blant de beste pianotrioer. De har gitt ut fem album på plateselskapet Rune Grammofon og holdt konserter verden rundt.

Kevin Vågenes – Singel i parterapi

Fredag 18. november kl. 19:00

Kevin Vågenes har levd hele livet som singel, men har likevel fått hele Norge til å elske Parterapi. I ‘’Singel i Parterapi’’ står Kevin Vågenes for aller første gang alene på humorscenen med et morsomt, musikalsk og personlig show.

Nissestund på biblioteket

Lørdag 19. november kl. 12:00

Oppegård Historielag inviterer til en hyggelig nissestund med sang og fortellinger. Vi synger med nissen og hører om ulike nissetyper.

Kullebunden Jazz: Ung Jazz med AOJO og Kråkstad Jazz

Lørdag 19. november kl. 14:00

Kullebunden Jazz inviterer til Ung Jazz, en gratiskonsert med det fremste av regionens Jazz-talenter.

FSO storband: Jubileumskonsert med Majken Christiansen og Ingar Kristiansen

Lørdag 19. november kl. 16:00

FSO storband feirer 10 års-jubileum, med en forrykende konsert med solister: Majken og Ingar alias Ella & Frank.

Europabevegelsen – Hvordan skal vi forstå Frankrike og franskmennene?

Mandag 21. november kl. 19:00

Vibeke Knoop Rachline, journalist og forfatter, er en kjent profil for norske avislesere. Hun har vært bosatt i Paris i mange år, og kjenner Frankrike og Franskmennene til bunns, og har skrevet mye om dem for flere aviser. Denne gangen har hun tatt turen til Norge for å dele sine inntrykk og erfaringer med oss.

Thomas Dybdahl – 20 års jubileums-turné solo.

Tirsdag 22. november kl. 19:00

Thomas Dybdahl satt for 20 år siden i Stavanger med sitt første solo album mellom hendene. Dette var starten på en lang og vellykket reise, med både Spelemannspris og Edvard pris inkludert. - Min evigvarende soloturné ruller avgårde på vel 10ende året, men med et ekstra lite fokus på sangene fra debutplata, sier Thomas selv.

THOMAS DYBDAHL: En av Norges dyktigste artister kommer til Kolben 22. november.
THOMAS DYBDAHL: En av Norges dyktigste artister kommer til Kolben 22. november.

Seniorakademiet

Onsdag 23. november kl. 11:00

Foredrag, kurs og underholdning! Temaene varierer, og holdes av alt fra politikere til musikere.

Kolbotn Konsertorkester: The Rat Pack

Lørdag 26. november kl. 18:00

Croonerkonsert med Kåre Conradi og Kolbotn Konsertorkester. En helaften med 50 og 60-tallets glade jazzmusikk signert Frank Sinatra, Sammy Davis jr., & Dean Martin.

Follo Soroptimistklubb – Vold i nære relasjoner – kjenner du tegnene?

Tirsdag 29. november kl. 19:00

Vold i nære relasjoner er et stort problem, og kan kjennetegnes ved ulike adferdsmønster. Follo Soroptimistlubb arrangerer i samarbeid med Oppegård og Ski Sanitetsforening og Kvinnenettverket i Oppegård et møte om temaet.

Biblioteket: Det naturgitte grunnlaget for bosetting i Oppegård

Torsdag 1. desember kl. 19:00

Hvorfor var grunnlaget for jordbruk i Oppegård så lite= Og hvorfor er kontrasten til Ski så stor? Oppegård historielag ønsker velkommen til foredrag v/Knut Sørgaard.

Bibliotek: Brettspillkveld

Fredag 2. desember kl. 18:00

Spillkveld er et hyggelig samlingspunkt for alle spill-entusiaster og spilleglade. Kom å spill med nye og gamle venner.

BRETTSPILLKVELD: Fredag 2. desember kan du kose deg med analoge spill på biblioteket.
BRETTSPILLKVELD: Fredag 2. desember kan du kose deg med analoge spill på biblioteket.

Biblioteket: Stjernedryss og pepperkakekyss

Lørdag 3. desember kl. 12:00

Agnethe Gulbaar fra biblioteket og Marja Liisa Sandbakken fra kulturskolen forteller, synger og spiller inn julen sammen med elever. Fra 3 år.

Liv Steens Ballettforestilling

Lørdag 3. desember kl. 13:00

Liv Steens ballettforestilling har blitt en del av førjulstiden både for dansere og publikum. Her får du se dans av store og små til variert musikk i flere dansestiler, som klassisk, jazzdans, hip hop, showdans og mye mer.

Spilles også søndag 4. desember kl. 13:00 og søndag 4. desember kl. 17:00

Strikk og Lytt

Tirsdag 6. desember kl. 19:00

Ta med deg strikketøy eller annet håndarbeid. En av våre bibliotekarer leser nøye utvalgte tekster for deg. Det serveres kaffe og kjeks, og innimellom lesingen er det tid til å snakke sammen om strikking og bøker, eller noe helt annet.

Bjørn Eidsvåg

Onsdag 7. desember kl. 19:00

Få artister er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg. Etter et halvt århundre i musikkbransjen står han som en bauta i norsk musikkhistorie og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til.

Kullebunden Jazz: Swingin` Christmas med Hilde Louise Asbjørnsen

Torsdag 8. desember kl. 20:00

Kullebunden Jazz inviterer til sin årlige og meget populære julejazz-konsert, Swingin’ Christmas. I år med sprudlende Jazz chanteuse, låtskriver og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen i førersetet.

Karoline Kruger & Sigvart Dagsland

Fredag 9. desember kl. 19:00

Etter suksessen med julealbum & turneer i 2018 og 2019, er Karoline Kruger og Sigvart Dagsland nå tilbake med en julekonsert sammen med seks av landets fremste musikere.

Blow for Tom Waits – Tribute Show

Fredag 9. desember kl. 20:00

I 20 år har Blow – for Tom Waits holdt fanen høyt for den amerikanske låtskriveren, musikeren og skuespilleren Tom Waits. De sju medlemmene i bandet har bak seg flere hundre komserter land og strand rundt. De spiller musikk fra hele karrieren til Tom Waits og legger vekt på å gi publikum en stor live-opplevelse med glimt i øyet.

Ramp

Lørdag 10. desember kl. 12:00 & 14:00

Opplev stor danseglede og få julestemning fra elevene på Ramp. Ramp ønsker velkommen til avslutning av høstsemesteret 2022.

Spilles også søndag 11. desember kl. 10:00, 12:00, 16:00 & 18:00

RAMPETE GJENG: Danserne i Ramp er helt rå på scenen. I desember kommer de til Kolben og skal ha hele seks forestillinger.
RAMPETE GJENG: Danserne i Ramp er helt rå på scenen. I desember kommer de til Kolben og skal ha hele seks forestillinger.

Lenes Magiske Julemusikkbingo, med Cocktail Slippers

Lørdag 10. desember kl. 20:00

Lenes musikkbingo ringer i julebjella 20.00 og byr på en nostalgisk og nervepirrende julemusikkbingo. Musikkbingo er en morsom blanding av bingo og musikkquiz. For å delta trenger du kun litt flaks og en smule kunnskap om musikk.

Gutten og Snømannen

Søndag 11. desember kl. 15:00

Gutten og Snømannen blir med på stemningsfull utekinovisning på Jan Bålsrud plass. Gutten og snømannen er basert på en barnebok av Raymond Briggs og har vært en juleklassiker helt siden den første gang blee vist i 1982.

Follo seniororkester – Julekonsert

Tirsdag 13. desember kl. 12:00

Follo seniororkester ønsker hjertelig velkommen til julekonsert.

Tryllefløytene: Luciakonsert i Greverud Kirke

Tirsdag 13. desember kl. 19:00

Få julestemningen med Tryllefløytene. Etter to års covid-opphold kan Ensemblet Tryllefløytene endelig by på den tradisjonsrike Luciakonserten i Greverud kirke.

TRADISJON: Konsert med Tryllefløytene har blitt en fin tradisjon i Oppegård. Denne gangen er det Greverud kirke som får gleden av å være arrangør.
TRADISJON: Konsert med Tryllefløytene har blitt en fin tradisjon i Oppegård. Denne gangen er det Greverud kirke som får gleden av å være arrangør.

Julekonsert: Tenorane og Steffen Horn - Så ha ei god jul, då!

Tirsdag 13. desember kl. 19:00

Tenorane og Steffen Horn – Julestemninga er garantert. Hva hadde jula vært uten sangene som hører til? Årets utgave av «Så ha ei god jul då!» sprer nok en gang julebudskapet over store deler av landet i førjulstida.

Marianne Mørks Teaterskole: JULEFRYD

Onsdag 14. desember kl. 18:30

Marianne Mørks Teaterskole inviterer til juleavslutning med alle elevene ved teaterskolen på scenen. Velkommen til en skikkelig fin kveld, med små julespill, sang og dans. Vi garanterer julestemning.

Ingar Kristiansen – The Sinatra Song Book

Torsdag 15. desember kl. 19:00

The Sinatra Songbook inviterer til en smakfull dose Swingin’ Christmas. Med Ingar Kristiansen I front star sekstetten støtt I en tradisjon sterkt inspirert av Sammy Davis Jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra.

NRK Supers Julemagi

Lørdag 17. desember kl. 14:00

Her setter Margrethe og Selma hele familien i julestemning! Med hjelp av Fantorangen, en musiker og dansere byr de på humor, sang og dans, samt en «magisk» julekalender på storskjerm.

Sølvguttene

Mandag 19. desember kl. 19:00

Sølvguttene har fra starten av 1940 vokst til å bli en svært viktig del av norsk juletradisjon. Koret er en institusjon i norsk sang- og musikkliv, og har mottatt en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Koret har en lang og omfattende historie, og korets klang og kor-kultur er unik.

SØLVGUTTENE: Denne gjengen synger til gull i Kolben hvert år.
SØLVGUTTENE: Denne gjengen synger til gull i Kolben hvert år.

Den store Nissefesten

Tirsdag 20. desember kl. 16:00 & 18:00

Velkommen til nissefest på Kolben! Bli med nissejentene på en gøyal og musikalsk førjulsfeiring med julegrøt, sang, dans og musikk! Denne nyskrevne juleforestillingen vil begeistre alle barn fra 4 til 99 år!

Didrik Solli-Tangen: O Helga Natt

Tirsdag 20. desember kl. 19:00

En av Norges aller største stemmer inviterer til en storslått julekonsert med 100% gåsehudgaranti. Didrik Solli-Tangen gir deg de absolutt vakreste juleklassikerne fremført med sjel, kraft og presisjon.

Vi tar også med en liten godbit utenfor Kolben, helt på tampen:

Kolbotn konsertorkester: Julenatt i Greverud kirke

Fredag 23. desember kl. 23:00

Kolbotn Konsertorkester ønsker velkommen til Greverud Kirke og en time med vakker julemusikk før julenatten kommer.

Powered by Labrador CMS