NY MUSIKAL: Slik så det ut da Fløysbonnmusikalen var i aksjon sist i 2019.

– Nå går vi mot bedre tider

Fulle saler og ingen begrensninger. Det er endelig den nye hverdagen for kulturtilbyderne fra Kolben.

Publisert Sist oppdatert

Nå håper de bare at folk er sulteforet på store begivenheter og finner veien til kulturhuset.

– Endelig er vi i gang igjen!, sier Lone Schrøder og Tore Gjedrem, nærmest i kor.

De store kanonene fra det nasjonale kulturlivet skal selvsagt få skinne igjen i Kolben etter hvert, men først og fremst er det de lokale kulturstjernene som skal frem i lyset det første halvåret av 2022.

– Først og fremst er dette halvåret skreddersydd for lokale aktører som OPAL, Scenario og Fløysbonnmusikalen. Kall det gjerne det frivillige kulturlivets sesong, sier Schrøder.

Fra OPAL til Scenario

Det betyr ikke nødvendigvis at kvaliteten står noe tilbake for «proffene».

– OPAL har levert en knallforestilling og kommende helg er siste mulighet. Jeg oppfordrer alle til å se før det er for sent, sier Gjedrem.

LES OGSÅ: Opal imponerte med Aladdin.

Når OPAL rigger ned sitt Aladdin-show er det Scenario som tar over sal 1. Scenario, kjent som sceneartister i Oppegård, har premiere 10. mars og skal spille 13 forestillinger.

– Dette er en av de meste aktive og best lokalt forankrede aktørene vi har. I år er det det musikalen The Pajama Game som skal spilles, selvsagt med lokale folk i hovedrollene, sier de to.

Her er vi lovet både romantikk og streikelystne arbeidere som omhandler arbeidslivet på en nattøyfabrikk. Gjengen i Scenario har jobbet med forestillingen i to år, mye «takket være» en viss pandemi.

– Kolben skal være en arena for lokal kultur og Scenario er en viktig bjelke i denne sammenhengen. . De gjør det aller meste selv og har et svært lokalt apparat over hele fjøla, forklarer Gjedrem.

GJENGANGER: Scenario gjør endelig comeback i Kolben, denne gangen med stykket The Pajama Game. Her fra en tidligere oppsetning i Kolben.

Musikal

Den lokale gjengen skal bruke huset en snau måneds tid, før en ny lokal oppsetning tar over 1. april. Da rykker nemlig Fløysbonnmusikalen inn. Dette er en annen stolt tradisjon, og selv om dette blir den første musikalen uten Sigurd Dancke på regi i manns minne, så vil musikalen Karoline garantert bli en god opplevelse.

TILSKUER: Etter å ha regissert Fløybonnmusikalen i en årrekke har Sigurd Dancke blitt pensjonist.

De lokale perlene fortsetter å komme, ifølge kultur-duoen.

– Vi må også slå et slag for Seniorakademiet som hadde fulle hus sist onsdag, Europabevegelsen har et godt program fremover, og 12. februar får vi besøk av Jack Stillwater, som i alle fall delvis er lokale, sier de to.

Peppa-show

15. februar kommer det virkelig en godbit til Kolben. Da er det nemlig duket for Peppa Gris live.

– Ja, da kommer selveste Peppa Gris med et figurdukketeater. Det er første gang Peppa kommer til Kolben, ja faktisk er det første gang Peppa kommer til Norge på turne, så dette må alle barn få med seg, sier Schrøder.

To dager senere er det ungdomsteateret I-VI, som både er spilt av og myntet på ungdom. Stykket er skrevet av den fremadstormende slampoeten Fredrik Høyer.

– Hele stykket foregår inni en stor boks og det er ingen grense mellom scene og sal, sier Gjedrem før han legger til stikkord som «mektig musikk, rå opplevelse og god produksjon».

Tett program

Her er en liten oversikt over noen høydepunkter folk kan glede seg til de neste ukene og månedene

17. februar: Jazztrioen Kongletrio i regi av Kullebunden jazz.

2. mars: Kristian Kristiansen gjør sin tredje opptreden i Kolben. De to andre gangene har det vært enorme konserter, ifølge Gjedrem.

13. mars: Da kommer trioen Lars Lillo Stenberg, Bugge Wesseltoft og Ellen Andrea Wang. Trioen tolker sanger fra Grieg i ny drakt. «Et spennende prosjekt som det garantert kommer noe fint ut av».

24. mars: Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire. I regi av Kullebunden jazz.

KOMIKER: Dag Sørås kommer til Kolben 26. mars.

26. mars: Stand Up Norge presenterer Lattergalla på Kolbotn. Komikerne Dag Sørås, Jonna Støme og Janne Formoe tar turen.

26. april: Konsert med Jo Nesbø og Lars Jones.

27. april: Konsert med Inge Bremnes.

8. mai: Konsert med Ingrid Bjørnov & Øystein Sunde.

5. juni: Konsert med det lokale vise-stjerneskuddet – August Kann fra Langhus, som blant annet har med seg jazzgitaristen Fredrik Karwowski fra Tårnåsen.

Billetter får du på kolben.no.

Powered by Labrador CMS