FRA KIL til HAMMARBY: Kolbotn-spiller Thea Sørbo (t.v.) er solgt til den svenske klubben Hammarby. Mandag ble hun presentert på klubbens nettside sammen med to andre nysigneringer.

KIL-spiller klar for svensk klubb

KIL-talentet Thea Sørbo er solgt til den svenske toppklubben Hammarby.

Publisert Sist oppdatert

Overgangen ble først meldt på den svenske klubben på sine nettsider.

Thea Sørbo er fra Nesodden og kom til Kolbotn foran 2020-sesongen. 19-åringen har utviklet seg i rakettfart og var i 2022-sesongen er meget sentral spiller for Kolbotn. Prestasjonene i Toppserien var så gode at hun på slutten av sesongen ble tatt ut til årets siste landslagssamling.

FORLATER KIL: Thea Sørbo er solgt fra KIL til Hammarby.

I sommer var hun og KIL-keeper Selma Panengstuen viktige brikker da Norges U19-landslag tok sølv i EM.

Skjønner avgjørelsen

Sørbo får drakt nummer 4 i Stockholm-klubben og har signert en avtale som gjelder ut 2025-sesongen.

KIL-trener Tresor Egholm skulle veldig gjerne fått beholde Sørbo i KIL lenger, men har samtidig full forståelse for at den talentfulle spilleren ønsket seg nye utfordringer.

– Det er selvsagt et skudd for baugen for oss rent sportslig. Vi kunne tviholdt på henne frem til sommeren, men når unge, talentfulle spillere får muligheten på et høyere nivå, så er det et viktig hensyn å ta for oss som klubb. Vi ønsker henne selvfølgelig lykke til i Sverige, sier Egholm.

Kolbotn IL ønsker ikke å kommentere størrelsesorden på overgangssummen og Thea Sørbo har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Powered by Labrador CMS