LEDER: William Vegelbo er prosjektleder for Young Active, og sier: – Selv om man slutter med fotball eller turn, trenger man ikke slutte i KIL. Dette tilbudet er for de som har lyst til holde seg i form, trene en gang i uken og ha det gøy med venner.

Knallstart for ungdomstrening

På første treningsdag med Young Active Kolbotn samlet et 20-talls ungdommer seg foran klubbhuset. Så kom den store sjekken.

Publisert

Young Active er et lavterskel-treningstilbud for og med ungdom. Det var sol på himmelen, med et kjølig drag over Sofiemyr. Noen av dem var på uttak for å bli trenere, så stemningen var litt spent. I tillegg til de unge trenerne var det en guttegjeng på cirka 14 år, en jentegjeng på 17 år og et par andre ungdommer som møtte opp alene.

– Det var overraskende god respons allerede første trening, noe vi selvfølgelig er veldig glade for, sier prosjektleder og hovedtrener for Young Active, William Vegelbo

Den unge treneren sier Young Active-konseptet vil ha med så mange som mulig.

– Vi er veldig opptatt av at de som kommer alene skal føle seg inkludert. Det er ikke lett å møte opp på nye plasser, med nye folk man ikke kjenner. Derfor har vi lagt vekt på at de trenerne vi har med i prosjektet også skal være flinke til å prate med, og få med de som ikke har med seg vennegjeng sin, sier Vegelbo.

50 000,- kroner på direkten.

Søndagen etter første trening ble Young Active ringt opp på direkten av P4. Prosjektet var blitt tildelt Norsk Tippings Idrettspris på 50.000 kr, på vegne av Norsk Tipping, P4 og Norges idrettsforbund.

– Det var utrolig overraskende og hyggelig, sier Vegelbo.

TRENERE: Maria Gjørven og Tjalve Stangeland. er to av de nye trenerne som er engasjert i Young Active.

– Når vi skal skape jobber for ungdom samtidig som vi har en gratistjeneste, så er det klart at en slik pengesum kommer godt med. Vi håper jo på sikt at vi kan få med en sponsor til prosjektet, slik at vi kanskje kan trykke opp noen trøyer til trenere og deltakere, men det får komme etter hvert, sier den unge treneren.

Fire nye trenere

Etter den første treningen var det fire trenere som fikk jobb og to som ble med som ekstratrenere dersom antall deltakere øker. To av trenerne er Maria Gjørven og Tjalve Stangeland. De er begge 17 år.

Maria går idrettslinja på Roald Amundsen og Tjalve går toppidrett på Ski vgs. I tillegg til å være trener for Young Active spiller Maria håndball, er speiderleder og er med i HV Ungdom. Tjalve spiller fotball på juniorlaget til Kolbotn og er også nestleder i Natur og Ungdom i Nordre Follo.

– Vi fikk veldig mange gode kandidater som søkte trenerjobben, og føler at vi sitter igjen med trenere som både er gode til å trene andre, men som også er flinke til å skape god stemning og få med alle. Det er vi svært glade for, sier William Vegelbo.

Med så mange trenere på plass er Young Active klare til å ta imot alle mellom 13 og 19 år som ønsker å trene en styrke/basis økt i uka. Young Active kan også ta imot de som ikke kan trene egne idretter på grunn av koronarestriksjoner.

Vil du være med på trening? Møt opp ved klubbhuset på Sofiemyr torsdag klokken 19:00.

Powered by Labrador CMS