KIL-TRENER: Aleksander Olsen og Kolbotn-jentene ligger spennende an før kampen mot Vålerenga.
KIL-TRENER: Aleksander Olsen og Kolbotn-jentene ligger spennende an før kampen mot Vålerenga.

Lover å «gå for det»

Én kamp gjenstår i Toppserien: Nabooppgjøret mot Vålerenga. Nå frir KIL til publikum.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til publikumsfrieriet er enkel, selv om selve utfordringen er vanskelig:

– God støtte fra tribunen kan være en avgjørende faktor mot Vålerenga. Vi lover å gjøre alt vi kan for å vinne, frister KIL-trener Aleksander Olsen.

Og vinne «må» de nesten. Før den siste og helt avgjørende kampen er «ståa» i Toppserien denne:

Kolbotn er nummer fem, ett fattig poeng bak Stabæk på fjerdeplass. De fire beste lagene går til et super-sluttspill utover høsten, mens de seks nederste lagene i Toppserien + de to øverste lagene i 1. divisjon møtes til et såkalt nedrykks-sluttspill.

Klarer du å gjette hva som frister mest for Olsen og KIL-spillerne?

Tøff oppgave

– Det er en tøff oppgave å måtte vinne mot Vålerenga i siste kamp, men vi skal gjøre alt som er mulig for å få det til. Vi har satt oss i en spennende situasjon hvor vi har alt å spille for. Tar vi poeng og Stabæk taper, så sniker vi oss forbi, forklarer Olsen.

Selv om utgangspunktet er lystig, kunne det sett betydelig lysere ut. Hadde ikke bunnlaget Avaldsnes robbet med seg tre poeng fra den etter hvert så berømte «kampen som aldri ble spilt» på Sofiemyr. Det gjør fortsatt vondt å rippe opp i.

– Det viser seg at 0-3 mot Avaldsnes kan bli skikkelig dyrt når vi gjør opp status, sukker Olsen. – Det er ikke «bare» den som har skylden, men ståa nå er at vi sannsynligvis må slå Enga i siste kamp, sier han.

MER JUBEL?: Kanskje blir det mer å juble for på Sofiemyr på søndag?
MER JUBEL?: Kanskje blir det mer å juble for på Sofiemyr på søndag?

Alt er mulig

Dét skjer ikke hver gang, men det KAN skje på søndag klokken 15.00. Og det er nettopp derfor Kolbotn IL har trommet sammen et ekstraordinært opplegg rundt kampen.

– Vi prøvde å arrangere en såkalt publikumskamp mot Brann i vår, men da ble kampen flyttet. Nå er vi helt sikre på at det blir kamp, motstanderen er kanskje enda mer fristende og værmeldingen er foreløpig god, så nå kjører vi på, forteller arrangementssjef Pål Wirak.

Det betyr at det blir et uvanlig rått opplegg før kampstart. Hør nemlig på dette:

– Vi håper mange små og store Kolbotn-tilhengere tar turen. Vi byr på både ansiktsmaling for alle KIL-fans, hoppeslott for de minste og muligheter for å spille beach volleyball. Norway Cup-heltene våre skal få sin fortjente heder og i vår Fan Zone kan du få møte spillere fra både Kolbotn og Vålerenga etter kampen, frister Wirak.

Har du lyst å komme inn gratis? Da er det bare å ikle seg ett eller annet Kolbotn-tøy, så slipper du til og med å betale den moderate inngangsbilletten. Over til sporten igjen.

Må sette sjansene

Trener Olsen tror sitt eget lag har gode muligheter.

– I målprotokollen har det ofte vært veldig jevne kamper mot Vålerenga. Kampene har ofte endt med tap, men det kan vi utmerket godt gjøre noe med på søndag. Vi kommer til å få sjanser og da må vi sette dem. Toppfotball handler ofte om marginer, og har vi de på vår side nå, så kan det bli jubel på stadion, håper Olsen.

Motstander Vålerenga har sitt å kjempe for de også. Før den siste kampen ligger de to poeng bak Rosenborg på andreplass og skal de ha noen som helst sjanse til å passere laget fra bartebyen, er kun seier godt nok.

– Det kommer til å smelle på søndag med to lag som må vinne. Jeg spår en åpen og morsom fotballkamp og er det ett oppgjør du skal få med deg i år, så er det dette, sier Olsen.

Trenger hjelp

Om hans jenter skulle ligge an til seier, eller faktisk vinne, trenger han litt hjelp fra Bergen for å få oppfylt sine drømmer om topp 4-sluttspill.

– Vi er helt avhengige av at Arna-Bjørnar tar poeng mot Stabæk, men det er ikke utenkelig. Taper Stabæk trenger vi bare uavgjort, mens om de spiller uavgjort så må vi vinne.

Da vi intervjuet Olsen om årets målsetning før sesongen, var det topp 5 som var målet. Det er absolutt innen rekkevidde, til tross for at det har vært en utfordrende sesong.

– Med de utfordringene vi har møtt både på anleggssiden og med økonomi, så er det en prestasjon at vi «er her» fortsatt. Det har vært mange potensielle energilekkasjer, men måten vi har håndtert det på skal vi være stolte av, roser Olsen.

GLEDE: Slik håper vi å se KIL-jentene etter Vålerenga-oppgjøret på søndag klokken 15.00
GLEDE: Slik håper vi å se KIL-jentene etter Vålerenga-oppgjøret på søndag klokken 15.00

Uviss fremtid

Treneren har en kontrakt som går ut ved sesongslutt. Hva fremtiden bringer er ikke bestemt.

– Det er det ikke tatt en avgjørelse om. Skal jeg være ærlig, har jeg egentlig ikke tenkt på det engang. Nå skal vi først spille kampen på søndag og se hvor det fører oss, og så avslutte sesongen med stil uansett. Det er det eneste fokuset jeg har inntil videre.

Selv om det egentlig ikke er helt tid for å gjøre opp status ennå, finnes det ting han er stolt over.

– Vi har hatt fremgang alle årene jeg har vært her, både resultatmessig og med tanke på spillestil. Vi har også klart å utvikle spillerne våre ytterligere, forteller han.

Det sistnevnte er faktisk alt annet enn selvskryt. I løpet av de siste månedene har både Selma Panengstuen og Thea Sørbo representert Norge i U-19 EM, mens stopperkjempen Sara Hørte nylig ble solgt til toppklubben Rosenborg. Denne uken ble hun sågar tatt ut på landslaget. Selv om hun de siste ukene har representert RBK er det ingen tvil om at arbeidet er lagt ned i Kolbotn.

– Det kan vi være stolte av. I tillegg har det vært og er interesse rundt flere av spillerne våre. Det er en fjær i hatten for oss og et tegn på at vi gjør mye riktig i Kolbotn, sier Olsen.

Hvordan det ender på søndag finner du ut om du tar turen til Sofiemyr stadion. Avspark er klokken 15.00.

Powered by Labrador CMS