VINNERNE: Øverst fra venstre: Isabel Røhme, Tilde Caroline Horn, Nadia Tahirukaj, Linnea Terjesen Haugen, Olea Dahl, Anna Bure Pettersen, Sina Marie Frogner, Lea Brandstadmoen og Ina Eriksen. Foran fra venstre: Aida Berg, Emilie Solstad, Malin Rønningen, Melina Holmen Mosether, Maria Flatekvål, Malin Rugaas, Liliana Malloul, Ebba Niss og Sigrid Antonsen Gamst. Foran er keeper Ronja Corbatta-Thyness.

Stor skalp for Kolbotns U15-jenter

GÖTEBORG: Kolbotns U15-jenter i fotball vant en eliteturnering i Göteborg i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Turneringen Future Cup i den svenske byen er en prestisjetung fotballcup. Kolbotn-jentene var påmeldt i eliteklassen, og møtte flere av skandinavias beste lag. Kampene ble spilt påskeaften, 1.påskedag og finalen mot den danske klubben FC Nordskjælland ble spilt 2. påskedag der Kolbotn vant 2-0.

FC Nordskjælland er et av Danmarks to beste lag i den nasjonale serien for 16-åringer. Laget spiller altså ett år opp i den hjemlige toppserien som spilles i hele landet. Kolbotn-jentene som til daglig spiller regional serie, fikk et tøft møte med de samme danskene i den første gruppekampen lørdag morgen.

FC Nordskjælland gikk rett i strupen på KIL som ikke fikk i gang sitt eget spill, og hadde tidvis nok med å holde danskene unna. Utover i kampen kom Kolbotn-jentene bedre med og sto sterkere, men dessverre endte kampen med 1-0 til danskene etter et mål som var en skikkelig glipp i Kolbotn-laget.

Måtte vinne

Med tap i åpningskampen, måtte Kolbotn vinne de to neste for å komme til A-sluttspillet i turneringen, og for å ha mulighet til å vinne gullet. Neste kamp var mot svenske Västerås, og her dro Kolbotn i land en sikker 3-1 seier selv om spillet fremdeles lugget litt. Søndag morgen ble gruppekamp nr. 3 spilt, mot svenske Djurgården IF. Med seier 1-0 til Kolbotn i denne kampen, holdt resultatene til å bli den beste toeren i de tre gruppene, og dermed fikk Kolbotn plass i semifinalen sammen med de tre gruppevinnerne.

Knallharde kamper

I semifinalen ventet gamle kjenninger, Stabæk-jentene. Her vant Kolbotn komfortabelt 3-1 etter å ha gått knallhardt ut mot Stabæk som ble veldig stresset og presset bakover på banen. Spillet til Kolbotn ble betydelig forbedret i kampene på søndag (Djurgården og Stabæk), og KIL-jentene fortsatte i samme spor i finalen mot det danske topplaget. I motsetning til i gruppekampen, var Kolbotn klart best i finalen og stresset danskene som slet med å etablere eget spill. Det var imidlertid en tøff batalje med høyt tempo og mange dueller, men denne gangen var Kolbotn best og fikk scoring både før og etter pause.

Fornøyde trenere

På vegne av trenerteamet, bestående av Glenn Røhme, Klaus Eriksen, Christian Horn og Håvard Berg, måtte hovedtrener Tresor Egholm frem med superlativene for å beskrive innsatsen i Sverige:

– Trenerteamet er ekstremt imponert over mentaliteten til jentene! Det var et tøft møte med et av Danmarks beste lag i den første puljespillskampen, men måten jentene bare ble bedre og bedre utover i turneringen står det ekstremt stor respekt av! Å feie gjennom semifinale og finale på den måten er intet mindre enn imponerende! For å sitere trener til Karsten Warholm, Leif Olav Alnes: Godt gjort er bedre enn godt sagt! Og dette var fryktelig godt gjort jenter! GRATULERER!

PS: Kolbotn hadde med tre gjestespillere ettersom turneringen ble arrangert i påsken, og noen av spillerne fra eget lag ikke hadde anledning til å delta. I tillegg var ei jente med som bor i Narvik, men som skal flytte til Kolbotn 1. mai og spille for U15-laget.

Powered by Labrador CMS