UTBEDRET MANGLENE: Anleggsområdet har blitt forsvarlig sikret i dag, ifølge kommunen.

Utbedret sikringen

Etter henvendelse fra Oppegård Avis har manglende sikring av anleggsområdet ved Storebukta blitt utbedret.

Publisert

Oppegård Avis skrev i går om manglende sikring og flere andre kritikkverdige forhold rundt prosjektet Storebukta i Kolbotn sentrum.

Tiltakshaverne på dette prosjektet er Solon Eiendom (ansvarlig for gjennomføringen av kulverten og boligene) og kommunen ved UTE Oppegård (ansvarlig for VA-ledningsnettet).

Kommunnen ble kontaktet av beboerne fredag 5. oktober, men manglene har ikke blitt rettet før Oppegård Avis kontaktet kommunen i går, torsdag 11. oktober. 

Les også: – Vurderes stengt

– Forskriftsmessig sikret

Like før klokken 13:00 i dag fikk Oppegård Avis en skriftlig tilbakemelding fra den ene entreprenøren om at det kommunale VA-prosjektet nå er forskriftsmessig sikret. For ytterligere spørsmål ble vi henvist til byggherren, Oppegård kommune.

Halvannen time senere fikk vi også en bekreftelse fra kommunen:

UTBYGGINGSKOORDINATOR: – Sikring av anleggsområder er viktig og brudd på dette er alvorlig, sier utbyggingskoordinator Wenche Aarvik i Oppegård kommune.

"Vi har per nå fått bekreftet sikring av området fra Solon Eiendom og for VA-anlegget ved kommunen", skriver utbyggingskoordinator Wenche Aarvik til Oppegård Avis.

Hun skriver at kommunens tilsynsavdeling vil besøke anlegget tidlig neste uke.

Byggeplassen vil derfor ikke bli stengt i dag, ifølge henne.

– Beklagelig

– Kommunen fikk henvendelse fra beboerne fredag 5. oktober, mens manglene ble først rettet  i dag, fredag 12. oktober, etter at Oppegård Avis kontaktet kommunen i går. Hva hvis det hadde skjedd noe i mellomtiden på grunn av manglende sikring?

At utbedringene ikke er gjort før helgen er beklagelig. Det er jobbet med å få utbedringene på plass siden meldingen kom inn, og torsdag 11. oktober ble det sendt varsel til ansvarlige søkere om mulig stans i arbeidene om ikke utbedringene skjer umiddelbart. Dokumentasjon for utbedringene var bedt innlevert den 12. oktober, sier Aarvik.

Hun påpeker at sikring av et anlegg er entreprenørens ansvar.

Dette gjelder også hendelser som skjer i den forbindelse. Entreprenøren har ansvar for sikring av anlegget og oppfølging av sikringen ved bruk av vernerunder. Kommunen kan be om innsyn i disse rapportene for å sikre gjennomføringen, og ved mangel på dette, utføre egne kontroller, sier Aarvik.

Utbedret feilen med gatebelysning

– Hvor mange dager har området vært uten gatebelysning? Hvordan ser dere på dette med tanke på manglende sikring av anleggsområdet i Kolbotn sentrum? Det er vel større risiko for at det kan skje noe i et mørkt, usikret anleggsområdet.

Kommunen fikk melding om manglende gatebelysning på telefon onsdag 10. oktober. Dette ble videreformidlet til veiansvarlig i kommunen og kommunens samarbeidspartner Infratek ble kontaktet for utbedring. Dagen etter fikk vi melding fra Infratek om at feilen var utbedret. Hva feilen skyltes er ikke oppgitt, sier utbyggingskoordinatoren i kommunen.

Hun sier henvendelsen 5. oktober gjaldt ikke gatebelysningen, men ytterligere sikring og merking av området.

Belysningen ble her kommentert i den form at omkjøringsveier, at gangveier må være belyst hvis omlegginger blir langvarige.

– Gående og syklende bryter sperringer

Aarvik sier gang- og sykkelveien i området er skiltet utenom kulverten. Dette er vurdert av veiansvarlige i kommunen å være den beste løsningen på nåværende tidspunkt.

– Det er et problem at gående og syklende bryter sperringer. Når sperringer og skilting er etablert, håper vi dette respekteres av de som ferdes i området, sier hun.

– Hva skyldes manglende sikring i området?

– Vi legger merke til at bilder av anleggsområdet er tatt innenfor mange av sperregjerdene som er på stedet. Personer som tar seg inn i anleggsområdet for enten kortere vei til Kolbotn sentrum, av nysgjerrighet, ikke kan skiltene eller bryter sikringer, ødelegger sikkerhetsgraden og utsetter andre for fare, sier utbyggingskoordinatoren.

Usikker fremdriftsplan

Aarvik sier det er flere pågående prosjekter som er avhengig av hverandre på tomten, og koordinering av fremdriftsplanene gjøres kontinuerlig.

– Vi har per i dag ingen ytterligere datoer, men vil informere om dette så fort vi vet mer. Per i dag vet vi at det planlegges  utbedring av veier og tilbakesetting av området i sør til opprinnelig stand i utgangen av uke 46, som er i henhold til fremdriftsplanen, sier Aarvik.

Les også: Sprengladning forårsaket fiskedød

Powered by Labrador CMS