Koronatelefon i Nordre Follo

FUNGERER IKKE: Koronatelefonen i Nordre Follo fungerer ikke for tiden.
FUNGERER IKKE: Koronatelefonen i Nordre Follo fungerer ikke for tiden.

Koronatelefonen ute av drift

Kommunen opplyser om at koronatelefonen er nede. Innbyggerne bes om å ringe fastlegen.

Publisert

Torsdag forrige uke opplyste kommuneoverlegen i Nordre Follo om at samme dag ble det opprettet kommunens egen koronatelefon, 33 20 09 93.

Ved å ringe på det ovennevnte nummeret ville du få nødvendig oppfølging ved behov.  Telefonnummeret skulle være operativ fra klokken 08:00 til 15.30 i hverdager og fra klokken 09:00 til 16.00 både lørdag og søndag.

Koronastatus i Follo per mandag kveld:

  • Totalt er det nå 18 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Nordre Follo kommune (ingen nye tilfeller hittil i dag), hvorav to av tilfellene er ungdommer under 18 år. Tre personer er lagt inn på sykehus.
  • I Follo er det registrert 67 smittetilfeller totalt, hvorav 18 i Nordre Follo, 9 i Ås,11 i Vestby, 9 i Frogn, 9 i Enebakk og 11 i Nesodden (hvorav én ny person ble registrert med koronasmitte mandag kveld).

Les også: – På et tidspunkt langt frem i tid kan vi kanskje ikke teste alle

Bes om å ringe fastlegen

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra innbyggerne som klaget på at det ikke var mulig å komme gjennom på koronatelefonen selv etter å ha hengt på linjen i over en time.

Flere av våre lesere virket også engstelige siden de verken fikk lov til å teste seg for koronasmitte eller fikk svar rundt sine bekymringer fra helsepersonell.

I forbindelse med dette har Oppegård Avis kontaktet kommunen. Henvendelsen har blitt videresendt smittevernteamet som har ansvaret for koronatelefonen.

I ettermiddag har kommunen skrevet følgende på sin hjemmeside:

"Vi har for tiden tekniske problemer med koronatelefonen. Ring derfor fastlegen, som sørger for nødvendig oppfølging hvis det er aktuelt."

Oppegård Avis oppdaterer saken fortløpende.

Nye råd fra FHI

Mandag 16. mars kom det nye råd for deg som er forkjølet. Alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme, skriver Folkehelseinstituttet i nye, oppdaterte råd.

Også de med lette symptomer som forkjølelse eller vondt i halsen bør holde seg hjemme i ett døgn etter at de blir symptomfri.

Kan være store mørketall

Mørketallene på antall smittede kan nok være store, fordi ikke alle som kan ha blitt smittet av viruset testes i Norge.

Nå er det kun alvorlig syke med symptomer, og viktige yrkesgrupper, som testes, men Verdens helseorganisasjons (WHO) sjef har oppfordret om at alle som mistenkes å ha blitt smittet, bør testes.

HER KAN DU FÅ HJELP

Har du generelle spørsmål om koronavirus? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring 815 55 015.

Mistenker du at du er smittet? Da har du to valg:

  • 1. Ring fastlegen din – ikke møt opp!  Kontakt fastlegen på telefon for å få råd. Fastlegen kan gi deg sykemelding hvis du skal være i karantene for koronaviruset. Ta alltid kontakt med fastlegen først for sykdom som ikke er akutt. Dette gjelder både korona og annen sykdom.
  • 2. Ring legevakten for akutt helsehjelp. Hvis du er syk og ikke får tak i fastlegen din, kan du ringe legevakten på telefon 116 117.
  • Hvis liv og helse er i fare, ring 113. 

FHI sa mandag kveld at de tester der det trengs mest, og at det ikke er ressursmessig forsvarlig å teste alle som kan ha blitt smittet.

Les også: – Vi opplever at vi har en alvorlig situasjon med ukontrollerbar spredning